2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

III. Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Monori Borút Egyesület és a Gazdakör az Orbán-napi vigasságok és Strázsahegyi pincék fesztiválját. A bor, a kultúra, a művészet és a gasztronómia kedvelőit idén 20 pincében várjuk. A rendezvény a Szent Orbán tér környékén lesz, 14 órától 22 óráig tart.
Várja Önt és családját, barátait a Monori Borút Egyesület!
A borok mellett kulturális programokkal is várjuk vendégeinket. A pincék között a Monori Strázsák és a Lakitelki Néptánccsoport tagjai ropják majd a táncot, míg a talpalávalót a Borfolk és a Kalapos húzza. Meghallgathatjuk még Szabó Sándor tárogatóművészt és Pék Zsuzsit is, amint kecskedudájából csal ki különleges dallamokat. Kézművesekkel is találkozhatunk, akik szebbnél szebb portékákkal várják a vendégeket.
A művészet a pincékbe is beköltözik. Megtekinthetjük Kiss Adél, Kürtösi Edina és Koday László alkotásait, valamint dr. Dobos György helytörténeti kiállítását. A hegyre érkezők nemcsak szomjukat olthatják a helyi és a vendégborászok által készített remek borokkal, hanem éhségüket is csillapíthatják.
Kóstolópoharat 2900-ért lehet vásárolni, amely a pohár mellett tartalmaz minden borásznál egy kóstolást is. Idén is lehet előre poharat foglalni a Monori Borút Egyesület honlapján, aki így tesz, nyakba akasztható bortartót kapnak ajándékba.
Látogasson el Monorra, a Strázsahegyre, tekintse meg az ezer pince faluját és legyen részese az élménynek!
Hamisítatlan fesztiválhangulat, jó borok a helyi- és vendégpincészetekből, egyesítve gasztronómiai és kulturális megállókkal. Jöjjön ki a családjával, párjával, barátaival, rokonokkal, üzletfelekkel, vagy akár egyedül mert itt barátokra talál!
Megközelítés:
Bő félórára Budapesttől vonattal, leszállás Monor állomáson, onnan egy kis séta a Pincefalu
Taxival: a vasútállomástól a BA-LI taxi kedvezményes áron szállítja fel a vendégeket.
Gyalogosan: kövesse a vasútállomástól a piros négyzet turistajelet, mely a Szent Orbán térig vezet.
Autóval: Monorra érve kövesse a Monori Borút Egyesület logójával ellátott táblákat, parkolás a Szent Orbán tér környékén és a Locsodi úton lehetséges.
Kérjük vendégeinket, hogy a parkolási nehézségek elkerülése végett inkább gyalogosan vagy taxival látogassanak fel a rendezvényre.
Megértésüket köszönjük!
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.monoriborut.hu/#