2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

Sajtkészítő tanfolyam I.

Tanfolyam dátuma: 
2012, április 12 - 2012, április 15

Nagyon vidáman, boldogan telt az első sajtkészítő tanfolyamunk. Sok finomságot készítettünk a három nap alatt. Amit részben megettünk, részben hazavittek a sajtkészítő tanoncok.

 

 

 

Vélemények a tanfolyamról:

Az ordából csináltam mazsolás krémtúrót, és mindenki el van ájulva tőle.
Nagyon sajnálom, hogy a harmadik nap nem tudtam maradni, de óriási élmény volt, hogy megismerkedhettem veletek.

Ági

Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon. Hihetetlen sok hasznos információhoz jutottam, melyből volt amit már tovább is adtam a lányaimnak.
A tejszín felverés átment vajba és nem engedtem, hogy kidobják. A fennmaradó tejet a 3 hónapos kiskutya becuppantotta úgy hogy a farkincája egyet kunkorodott.
A parenyica sajtomat felfüstöltem vasárnap a kerti grill alatt. Jól sikerült!!!!! A kollégáimtól csak dícsérő szavakat kaptam, mert hoztam be a munkahelyemre kóstolót.
Próbálok szerezni hűtőszekrényt is, mert a két db sajtom érlelését valahogy meg akarom oldani. Egyenlőre mostoha és szokatlan körülmények között edzem őket.
Majd tájékoztatlak a fejleményekről.

Puszi Éva

Szerintem, mi örülünk, hogy miénk lehetett a ,,dicsőség", hogy az első tanfolyamod résztvevői lehettünk!
Én csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, de nagyon jól éreztem magam, nagyon sokat tanultam és nagy lendületet kaptam, hogy újabb sajt-kísérletekbe kezdjek! Annyira felvillanyozva, tettre készen mentem haza, hogy a családom csak lepkehálóval tudott összefogdosni!
Mivel volt otthon 2 liter tejem, rögtön nekiláttam joghurtot készíteni. És sikerült! (Persze, ha jó tanítást kaptam, úgy könnyű!)
Szóval, még egyszer köszönet mindenért! A sok tudásért, a törődő okításért, a jó hangulatért!
Én is szívesen tartanám a többiekkel a kapcsolatot, és bármilyen tapasztalatcserében, kóstolásban benne lennék!

Még egyszer köszönettel!
Török Andi

Nagyon klassz volt a tanfolyamon, mindenki, akinek módomban állt megmutatni, de legfőképpen megkóstoltatni a finomságokat, el volt bűvölve. :) A sajtok szépen alakulnak, a diós nagyon jól néz ki, az érlelt már most gyönyörű. :) Kíváncsi leszek... A férjem nagyon lelkes. :) És persze én is, már kutatjuk a jó tejnyerő helyeket... Lehet, hogy lesz juhtej-beszerzési lehetőség, mindenesetre, ha lesz, feltétlen értesítelek!
 

Addig is szép napokat, és még egyszer örök hálám!!
Dia

  Tanuld meg Te is a sajtkészítés módszereit, jelentkezz itt >>>