

Hamarosan következő tanfolyamok
Sajtkészítő tanfolyam 2014 november 7-8-9.
A tanfolyam ideje: 2014. november 7-8-9.
Helyszíne: Biatorbágy, Szarkafészek Borház
A tanfolyam díja: 35.000Ft. (szállás megoldható)
Egy kis előzetes, egy kis ízelítő a tanfolyamról.
A tanfolyam tematikája:
Elmélet:
· A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
· Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
· A sajtkészítés módszerei, folyamatai
· A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
· A kész tejtermék tárolása, tálalása
· A sajtok csoportosítása
Gyakorlat:
· Tehéntúró készítése
· Joghurt készítése, ízesítése
· Krémsajt készítése
· Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
· Friss sajt készítése
· Lágysajt készítése
· Röglyukas félkeménysajt készítése
· Savó hasznosítása, ordakészítés
A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Sajt Tanfolyam 2014 november 7-8-9.-én. Minden nap 10.00 órától kezdődnek a foglalkozások Biatorbágyon a Szarkafészek Sajt és Borházban.
Fergeteges bor és sajtkóstoló a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában.
5 féle kiváló bor mellé 5 féle sajt.
Tanuld meg Te is a sajtkészítés módszereit, jelentkezz itt >>>