2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Sajtkészítési receptek

A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítünk magunknak. Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs. Ráadásul ez a savanykás, élőflórás könnyű krém nagyon egyszerűen készül, egyáltalán nincsen szükség tejszeparátorra, sem más tejipari gépezetekre...
A trap(p)ista sajt története:Trappista szerzetesek tökéletesítették receptjét a Port du Salut kolostorban, Franciaországban.  A féltve őrzött technológia titokban tudott maradni, nem került ki a Trappista- barátok kolostorainak falai közül.  Az 1880-as években került Magyarországra egy az...
A rögös állományú tehéntúró, nagyon kedvelt alapanyaga a magyar konyha mindennapjainak, igazi hungarikum.A tejet ha 18-22 °C-on állni hagyjuk, megalszik.Állás közben a tej felfölöződik, vagyis kialakul a tej föle. Ezt a vastag tejzsír réteget amíg meg nem savanyodik tejszínnek nevezzük....
Kedves Panni, olvasók!Vettem az asztalra egy magyar tarka üszőt, majd tehenkét neveltem belőle. Most első laktációjában van, és hála a jó tavasznak 10l körüli a tejtermelése, így már nem csak nekünk jut a tejből. Ezúton meg is ragadnám az alkalmat hogy elmondjam, ha valaki azt tervezi hogy vesz egy...