2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Sajtkészítési receptek

A pálpusztai sajtot 1915-től gyártotta a Derby Sajt és vajtermelő vállalat sombereki üzeme. Megelőzte a pusztadőry és a pálpuszta sajt, amelyek szintén romadur típusú rúzzsal érő lágysajtok voltak. Nevét a gyár tulajdonosának (Heller Pál) keresztnevéből, és az akkoriban igen népszerű,...
Az indiai-pakisztáni konyhából származó, sokszínűen felhasználható grillsajt a paneer. Szeletekben, vagy kockákra vágva sütik-grillezik, majd salátákkal, rizzsel, csatnikkal tálalják. A sajt kicsapatása a tejből nem oltóval, hanem magas hőmérsékleten hozzákevert ecettel (vagy citromsavval) és sóval...
 Fantasztikusan krémes, joghurtos aromákkal érő, fehérpenészes lágysajt. Így készül a PanKa sajt:1. készíts joghurtot friss tejből (bolti, 2.8 vagy 3.6%-os tejekől is finom lesz)  2. várd meg amíg a friss joghurt 32°C-ra visszahűl  3. keverd bele a camembert kultúrát (5-10...
Ahogy én készítem....A parenyica vagy szalagsajt Szlovák eredetű félkemény sajt, melyet régebben juhtejből, ma inkább tehéntejből készítenek. A parenyica rostos, lemezes állományú sajt, kellemes ízű és jellegzetesen telt szagú. Gomolya az alapanyaga, melyet érlelés után nyújtanak, majd tekercselnek...
[video:https://www.youtube.com/watch?v=qFHEGX3jPFo width:400 align:center]FINOMABB SAJT, GYORSABB MUNKA, JOBB RECEPT!                Az új kultúrával gyorsan savanyodik, így rövid időn belül nyújthatóvá válik a sajttészta. Készítése csak pár órát vesz...
Parmezán - Grana típusú sajtok házi készítéseAz észak olasz régió eredetvédett sajtja. A Parmesan név a Parmigiano-Reggiano Franciás rövidülése.Az Emilia- Romagna területén húzódó lápot úgy 800 éve csapolták le. Ezen a területen készül ma a világ egyik legismertebb sajtja a Parmezán, és a hozzá...
Nálunk most ez az egyik nagy kedvenc. Szeretjük vékonyan szelve kenyéren, salátába vágva, vagy forró levesbe dobva, vagy megsütve, vagy azt hiszem mindegy, csak legyen itthon Provolone.Jó móka a készítése, látványos, formás sajt. Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy hajrá! Készíts Provolne sajtot...