2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Sajtkészítési receptek

Morbier sajtok eredete:    A morbier sajtot Comte régióban készítik friss, nyers tehéntejből. Hagyományosan a sajt közepe táján sötét réteg húzódik. Ez a réteg fontos ismertető jegye a sajtnak. A fekete sáv eredete: kisebb gazdaságokban, ahol kevés tejet tudtak fejni egy egész sajt...
A dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik, a vízi bivaly zsírdús tejéből. A bivalytejben nincs karotin, így a mozzarella porcelán fehér színű. A sajtot gyúrással készítik, ettől körkörösen szálas szerkezetű. A készítés után nem érlelik és nem is ízesítik.A Mozzarella di Bufala...
A jó mozzarellához kiváló minőségű tej kell. Ha nincs saját magunk fejte tejünk, próbáljunk megbízható helyi termelőt találni. Fontos, hogy a tej friss legyen. Ne legyen fölözött, gazdag, telt ízű legyen. A mozzarella működik sovány tejből is, de úgy száraz, kemény lesz. Ha puha, szaftos sajtot...