Panni sajt
Sajtos bolt

Sajtleves

Étel elkészítési idő: 
30 perc
Étel nehézségi fok: 
könnyű

Hozzávalók

20 dkg natúr sajt 2 gerezd fokhagyma 1csokor petrezselyem 3 dkg vaj 1 evőkanál liszt 8 dl szűrt húsleves (lehet leveskockából is) 0,5 dl fehérbor 1 csapott mokkáskanál őrölt bors ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió 1 dl tejszín 1 dl tejföl

15 dkg sajtot lereszelünk, a többit kis kockákra vágjuk, és félre tesszük.

Vajat egy lábasban megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk belőle. A fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomjuk, és megpirítjuk a rántásban.

A meleg levest, és a bort hozzáöntjük, és a borssal szerecsendióval fűszerezzük.

Ha felforrt, lassan beleszórjuk a reszelt sajtot. Jól elkeverjük.

A tejfölt és a tejszínt jól összekeverjük, szedünk hozzá egy kis meleg levest, és ezzel is átkeverjük.

Lassan hozzáöntjük. Apróra vágott petrezselyemmel még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor az apróra vágott sajtot kínáljuk hozzá, de még lehet dúsítani fokhagymás pirítóssal is.

 

 

 

Beküldő neve: 
Panni