Panni sajt
Sajtos bolt

napagyim@gmail.com

Recepttípus: 
Sajtkészítési recept
Beküldő neve: 
Kovács Gábor
Étel elkészítése: 

Készítés:
- Tejmelegítés 72-74 fokra ( 74 fok Celsius alatt a legtöbb hasznos vegyület még megmarad. De lehet forralni is.)
- Hőn tartás 40 másodpercig
- Hűtés 32-34 fokra - a mosogatótálca két tartályába töltött hidegvízben -. (A hűlést fa- vagy műanyagkanállal . való kevergetéssel kell - kb. 50 Celsius fokig - gyorsítani.)
- A 3 doboz kefirt, 2 liter már visszahűtött tejben kell – botmix (kézi keverő) segítésével – kellően eloszlatni.
- Ezt követően a tejet és a kefir-tej keveréket 3 darab 3 literes, cserép leveses tálba elosztva 24-36 óráig kell . pihentetni ahhoz, hogy a kefir létrejöjjön. A kefir képződés ideje 24-36 óra.
- A kész kefirt műanyag merőkanállal kell leves szűrőn -1x1 mm lyukbőségű - átpréselni ahhoz, hogy az 1,5 . literes műanyag flakonokba lehessen tölteni.