



Medvehagymás pesto
Étel elkészítési idő:
30-60 perc
Étel nehézségi fok:
könnyű
Hozzávalók
10 dkg medvehagyma 1 dkg fenyőmag 5 dkg reszelt sajt só, őrölt színesbors ízlés szerint kb. 0,7-1 dl extraszűz olívaolaj (amennyit felvesz)
Egy serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és a fenyőmaggal együtt beledobjuk az aprítógépbe. Ledaráljuk. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáöntünk annyi olívaolajat amennyit felvesz, majd ezzel együtt is jól összekeverjük. Kis üvegekbe tesszük, a tetejére is öntünk egy kis olívaolajat, hogy jól lezárja, majd lefedjük. Hűvös helyen tároljuk.
Beküldő neve:
Panni