Panni sajt
Sajtos bolt
Elérhetőség
Elérhetőség

Halkocsonya nem a megszokott módon

Étel elkészítési idő: 
1-2 óra
Étel nehézségi fok: 
közepes

Hozzávalók

<p>20 dg. pontyfilé<br /> 20 dg. harcsafilé<br /> 20 dg. csukafilé<br /> de elkészithető egyféle halfiléből is izlés szerint<br /> 1 kk.hagymapor<br /> 1 mokk. fokhagymapor<br /> 2evők. pászka liszt. / kévéőrlőn ledarálható a pászka/<br /> 2 db egész tojás<br /> só ,bors kéhegynyi szódabikarbóna.</p> <p>A kocsonyaléhez hal aprólék kb 1 kg<br /> 1 vöröshagyma 4-5 cikk fokhagyma.<br /> 1 db. zöldpaprika<br /> 1db közepes paradicsom<br /> 2 evőkanál zseletin<br /> só bors</p>

A halfilékről lenyúzzuk a bőrt és húsdarálón v. robotgépben ledaráljuk Ehhez hozzáadjuk a pászka lisztet a tojásokat a fűszereket jól kikeverjük és pihentetjük fél órát Majd forrásban lévő sós vizben . griznokedli formákat szaggatunk, jó nagyokat Érdemes egy kis darabbal kipróbálni hogy főzés közben egyben marad-e Ha szét menne tegyünk bele kevés pászka lisztet. ha keménynek találjuk egy evőkanál olajat v. kevés libazsirt adjunk hozzá. A főzés kb. 15 percig tart. fedő alatt /nagyok lesznek a szódaportól/ A megfőtt halgaluskákat egy üvegtálban sorba rakni és letakarni. ,Mig a lé alkészül A kocsonyalé elkészitése Amiben kifőztük a galuskákat a levet átszűrjük és ebbe a lébe beletesszük a haldarabokat és a fűszereket és lassú tűzön legalább egy órát főzzük. Leszűrjük ülepitjük . ha van a tetején zsiradék papirtörlővel lehúzzuk. Belekeverjük a már felolvasztott zseletint és lassan a galuskákra szedjük hogy ellepje. Hűtöben megdermed és citrom karikákkal diszitjük

Beküldő neve: 
Madarász Éva