



Sajtos puffancs
Étel elkészítési idő:
30-60 perc
Étel nehézségi fok:
közepes
Hozzávalók
1/4 liter tej 8 dkg margarin 16 dkg rétesliszt 3 tojás 1 tojássárgája 12 dkg liszt 12 dkg reszelt sajt só
A sóval ízesített tejet felmelegítjük, a margarint beletesszük és felolvasztjuk. Állandó kevergetés közben, a lisztet szép lassan beleszórjuk. A tűzön addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik a massza. Amikor a tűzről levettük, beleütjük az egész tojásokat, és fakanállal alaposan kidolgozzuk. Ha már majdnem kihűlt, a reszelt sajtot is belekeverjük. Diónyi gombócokat formálunk belőle lisztes kézzel. A gombócokat sütőlemezre helyezzük, és a tojássárgájával megkenjük. 180C° -ra előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Beküldő neve:
Panni