2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

Zsinóros sajtkáva

zsinóros sajtkáva

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

11 160 Ft

Sajtkáva nagy méretű érlelt sajtok készítéséhez. A zsinór segítségével megfeszíthető, változtatható az átmérője.
Hagyományosan ilyen eszközzel készül az ementáli, a parmezán, comte és számtalan kemény-félkemény sajt.

Használata: Az üst alján összegyűlt alvadék alatt áthúzzák a sajtkendőt, sajtív segítségével. Majd a sajtívet félreteszik, a kendő sarkait összefogva az alvadékot egyben emelik ki.
Nagy segítség a kiemeléshez egy zsinór és csiga. A csurgató asztalon elhelyezett sajtkávába kendővel együtt beleeresztik az sajt alvadékot. A kendő ráncait a káva szélénél körben kihúzkodják, majd a tetején is egyenletesen elrendezik.
A kávát addig húzzák össze, amíg alul és felül kb. 1cm-nyi sáv látszik a sajtkendőbe zárt alvadékból. A tetejére akkora préslapot helyeznek, ami nagyobb mint a káva legnagyobb átmérője. Általában a falra szerelt csavarpréssel préselik a csurgató asztalhoz, de a préseléshez sokféle megoldás terjedt el sajtos régiónként. Ha nem az asztalhoz képest préseled a sajtot, hanem különálló sajtprést használsz, akkor alá is tegyél egy préslapot.
Forgatás: a sajtkávát meglazítod, leveszed a sajtról. A sajtkendőből kibontod a sajtot, megfordítod, és az előre kiterített, meleg savóban előáztatott kendő közepére fekteted. Ráhajtogatod a sajtra  a kendőt és a sajtkávát ráhúzod. A feszítő segítségével ismét addig húzod amíg alul és felül 1-1cm kívül marad, majd folytatod a préselést. A sajtkávát használhatod több kisebb sajt praktikus elkészítéséhez is. A préselés első szakasza sajtkávában történik, majd több darabba vágod a korongot, és kisebb formákban folytatod a préselést. Ez a módszer jobb minőséget eredményez, és rengeteg időt spórolhat vele a készítő. :)

zsinórral beállítható átmérő a 8cm magas kávánál: 37-43cm
a 12cm magas kávánál pedig: 40-48cm

A 8cm-es kávába kb. 20kg sajttészta fér, a 12cm-es kávába kb. 30kg-os sajt készülhet.
 

káva magassága: 8 vagy 12cm ( a termék ára mellett lenyíló listában választhatod)

Anelli kód: P00692

5-10 kg-os sajtforma  préslappal
12 250 Ft
10-15 kg-os sajtforma
12 500 Ft
sajtháló
3 600 Ft

Hozzászólások

Szép napot! Kérdésem az lenne hogy 400 liter tej tartalma belefér-e?

Üdv! A 8cm magas kávába max 20kg, a 12cm-es kávába 30kg sajttészta férhet bele.

Új hozzászólás