2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

YB1 joghurt kultúra ömlesztve

YB1 joghurt

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 450 Ft

Lejárata: 2020 december
Ömlesztett kiszerelésű YB1 kultúra, 100-500-1000 liter joghurthoz.

Kiváló minőségű, probiotikus, bulgár típusú joghurt készítéséhez. Egyenletes texturájú, krémes joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, nagyon egészséges.
Önmagában is nagyon finom probiotikus joghurt, amiből könnyedén készülhet ivójoghurt, görög joghurt, tzatziki öntetet, saláta öntet, joghurt krém, gyümölcsjoghurt stb.
100 liter tej beoltásához 4g. az ajánlott kultúra mennyiség.

összetevői:
- streptococcus termophilus
- lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- baktériumok hordozó anyaga: laktóz

teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg
Ajánlott technológia:
- nyers tej termizálása 92-95°C-on 10 perc hőntartással
- hűtés 46-48°C-ra
- beoltás YB1 kultúrával (a kultúrát kevés langyos vízben előre feloldva)
- hőntartás, dunsztolás 46-48°C-on 4-6 óra, a kívánt savanyúsági szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül
 Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak.
Lassú utósavanyodás jellemző rá, ezért 18 napon át megőrzi tökéletes minőségét, állagát.
 

YoBiotic Natur  joghurt
1 450 Ft
YoBiotik kefir prémium
2 450 Ft
YoBiotik kefir
1 200 Ft

Hozzászólások

100 literhez 4 gramm kultúrát ajánlunk. 3-5 litert "késhegynyi" kultúrával lehet beoltani. Vagy inkább a kapszulázott natur joghurttal érdemes dolgozni.

Új hozzászólás