Panni sajt
Sajtos bolt

Univerzális fermentáló készülék, hűtő funkcióval

fermentáló gép

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

44 990 Ft

 

Multifunkciós fermentáló készülék erjesztett ételek és italok készítéséhez. Irányított erjesztéssel készítheted a család szuper egészséges étkeit.
Az alapanyagok pedig nagyon változatosak lehetnek: tej, növényi tej, zöldség, gabona, gyümölcs
Mi készíthető ezekből?
joghurtok, öntetek, kefir, aludttej, tejföl, túró akár növényi tejekből is
erjesztett savanyúságok: káposzta, uborka, csalamádé
fermentált búzakorpa, ami az erdélyi csorba leves alapja 
erjesztett zöldségek koreai módra: 김치, kimcshi, kimchi
erjesztett szója japán módra: 納豆 nattó
szójaszósz
rizsbor, gyümölcsbor
savanyított oliva bogyó
kenyértészta kovászolás

Mindegyik itt felsorolt étel-ital készítéshez tejsavbaktériumok szükségesek.
Joghurt és kefir készítéséhez itt találod a szükséges keverékeket  »»»
Minden más erjesztéshez jelenleg a mezofil keverékeket ajánljuk »»»
Hamarosan megérkezik a Lactobacillus Kichii, amely a kimcshi saját tejsav baktériuma, de addig is kiváló zöldségeket erjeszthetsz mezofil kultúráinkkal. Ugyanez érvényes a nattóra is.

Négy alap program található a készüléken: joghurt, kimcshi, nattó, rizsbor
Mindegyik program lejárta után az elkészült ételt lehűti, és hidegen tartja. (nagyon fontos funkció, mert nem kell a program végét lesni, és gyorsan hűtőbe tenni az ételt)
A programok hőmérséklet tartományai nem módosíthatók, de a hosszúságuk igen.
Tartozékok:
1,2 literes rozsdamentes edény fedővel
2db fermentáló kosár
4db kerámia tégely műanyag fedővel (többféle, vagy kisebb mennyiségű ételek készítéséhez)

Minden fermentált étel közös jellemzője, hogy nagyon egészséges, mert a felhasznált alapanyagot, legyen az tehéntejtől a káposztáig bármi, a tejsavbaktériumok átalakítják, előemésztik. Ezen folyamat közben bontják a cukrokat, zsírokat, fehérjéket, miközben savakat, aromákat, enzimeket termelnek (savanyodik, ízesedik, könnyen emészthetővé válik). Ezért az irányított fermentációval, jó alapanyagokból készült étel finom, egészséges és kevésbé hízlal.

áram fogyasztása: 55W
mérete: 23x20x25cm (magasság x szélesség x mélység)

Új hozzászólás