Panni sajt
Sajtos bolt

St. thermofil baktérium. Íz és textura képző

STB thermophil

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

850 Ft

Erőteljes aroma és textura képző kultúra, amely Streptoccocus termophillus törzseket tartalmaz. Már magas PH értéken stabilizálódik (5,2), ezért a savanyító képessége alacsony. Tiszta ízeket és lágyabb állagot kölcsönöz a sajtnak. Kevés tejsavat termel, ezért az utó savanyodás enyhe. Elsősorban ilyen típusú sajtokhoz ajánljuk: Ementáli, Trappista, Parmezán, Comté, Gruyere, Camembert, Brie, Appenzeller
Használd starterekkel és egyéb kultúrákkal keverve.
Fagyasztott, szárított kultúra, amely mélyhűtőben 12 hónapig eltartható. A szállítás viszontagságait elviseli.
A felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, és kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.

A beoltási arány: 10 liter tejhez 1 kapszulányi (1u) vagy 0,2g  kultúra

Kapható kiszerelés:

  • 50 liter tejhez - 5 db kapszula - 5 u
  • 100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u
  • 200 liter tejhez - 20 db kapszula - 20 u
Pasta filata
1 190 Ft
Házi sajtkészítés - Pozsa Panni
2 300 Ft1 840 Ft
sajt rekesz - tejipari
8 800 Ft

Új hozzászólás