Panni sajt
Sajtos bolt

Természetes tejoltó koncentrátum. Borjú kimozin és borjú pepszin. Erőssége: 225 IMCU

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 440 Ft

Lejárata: 2017. augusztus
Természetes tejoltó koncentrátum. Borjú kimozin és borjú pepszin. Erőssége: 225 IMCU. Az oltó mennyiségének átszámítása: 145 IMCU (nem koncentrált tejoltó mennyisége) x 0,64= 225 IMCU erősségű természetes tejoltó koncentrátumból szükséges mennyiség.
pl.: Yobiotik parenyica sajt oltó mennyisége 4.5 ml 145 IMCU, (4,5x0,64=2,88) tehát 2,9 ml 225 IMCU oltó szükséges a megfelelő alvadási időhöz.
Prémium minőségű oltóanyag-koncentrátum, természetes borjú és szarvasmarha eredetű oltógyomor enzim, amivel az összes sajttípus elkészíthető. A koncentrált enzim két előnnyel jár: kevesebb oltóanyag szükséges ugyanannyi tej beoltásához, ezért olcsóbb. A koncentráltság miatt  több enzim marad vissza a sajttésztában:  Az egy hónapnál hosszabb ideig érlelt sajtoknál a sajtban visszamaradó természetes borjú enzim részt vesz a sajt enzematikus folyamataiban, ez az oltóenzim második ciklusa. Ebben a szakaszban is hozzátesz az érlelt sajt íz és illat karakteréhez. Tökéletes alvadékot és maximális kihozatalt biztosít mindegyik sajttípusnál. Friss sajtokhoz tökéletes, érlelt sajtokhoz kötelező!  A magasabb hőfokra utómelegített sajtok érésekor fogod tapasztalni a természetes koncentrált enzim hatását sajtjaidra: Comte, Parmezán, Ementáli, Gruyére, Beaufort, stb..

Kimozin aktivitása: 850mg/Liter
Kimozin / borjúpepszin arány: 82% / 18%
Oltó képessége: 225 IMCU International Milk-Clotting Units » nemzetközi tej-alvasztási egység /gramm

adagolása:
Friss sajtokhoz 1,5-2ml /10 liter tej
félkemény, nem utómelegített sajtokhoz: 1,7-2ml / 10 liter tej
félkemény utómelegített sajtokhoz: 1,2-2,2ml / 10 liter tej
cheddar és olasz típusú utómelegített sajtokhoz: 2,2-2,6ml /10 liter tej

Tárolása: hűtőszekrényben, 0-7°C között
Tartósító anyagok: natrium benzoat , konyhasó

 

Új hozzászólás