Panni sajt
Sajtos bolt

Természetes tejoltó koncentrátum

tejoltó koncentrátum

Akció!

A készlet erejéig akciósan vásárolható!
További kedvezményt az akciós termékekre nem tudunk levonni!

1 440 Ft990 Ft

Lejárata: 2017 december

Novemberi akciós termékünk!
A természetes tejoltó koncentrátum teljesen azonos a természetes tejoltóval, csak kevesbb vizet tartalmaz, ezért kevesbb kell belőle. Az eddig használt mennyiség 64%-a szükséges. (Szorozd meg 0,64-gyel az eddig használt oltó mennyiségét!)  pl.: Yobiotik parenyica sajthoz 4.5 ml oltóval oltottál eddig, akkor (4,5x0,64=2,88) tehát 2,9 ml koncentrált oltó szükséges a megfelelő alvadási időhöz.
Ez az oltóanyag is természetes borjú és szarvasmarha eredetű oltógyomor enzim, régóta bevált kimozin/pepszin aránnyal, ami a legjobb alvadékot biztosítja számodra. Az egy hónapnál hosszabb ideig érlelt sajtoknál a sajtban visszamaradó természetes borjú enzim részt vesz a sajt enzematikus folyamataiban, ez az oltóenzim második ciklusa. Ebben a szakaszban is hozzátesz az érlelt sajt íz és illat karakteréhez. Tökéletes alvadékot és maximális kihozatalt biztosít mindegyik sajttípusnál.

Kimozin aktivitása: 850mg/Liter
Kimozin / borjúpepszin arány: 82% / 18%
Oltó képessége: 225 IMCU International Milk-Clotting Units » nemzetközi tej-alvasztási egység /gramm

adagolása:
Friss sajtokhoz 1,5-2ml /10 liter tej
félkemény, nem utómelegített sajtokhoz: 1,7-2ml / 10 liter tej
félkemény utómelegített sajtokhoz: 1,2-2,2ml / 10 liter tej
cheddar és olasz típusú utómelegített sajtokhoz: 2,2-2,6ml /10 liter tej

Tárolása: hűtőszekrényben, 0-7°C között
Tartósító anyagok: natrium benzoat , konyhasó

 

Pasta filata
1 190 Ft
Házi sajtkészítés - Pozsa Panni
2 300 Ft1 840 Ft
sajt rekesz - tejipari
8 800 Ft

Új hozzászólás