2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

ST+B Termofil aromatermelő sajtkultúra

ST+B aromatermelő

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

950 Ft

Erőteljes aromákat termelő termofil sajtkultúra.
A szelektált baktériumok savanyítóképessége extrém alacsony, utósavanyodása alacsony, fehérjebontó aktivitása és aromatermelése magas.
Tiszta, erőteljes ízeket és lágyabb állagot kölcsönöz a sajtnak, kevés tejsavtermelés mellett.
Tisztán használható néhány rövidebb érlelésű aromás lágysajt készítéséhez (taleggio, robiola).
Vagy bármelyik sajtkultúra kiegészítőjeként, hosszabb érlelésű utómelegített félkemény és kemény sajtok készítésekor.
(túlsavanyodást nem okoz, tejsevtermelése nagyon lassú termofil hőmérsékleten is)

Baktériumok:
Lactobacillus Helveticus
Lactobacillus delbrueckeii subsp bulgaricus
Streptococcus Salivarius subsp Thermophilus
Baktériumok hordozó anyaga: laktóz

Tárolása: +4°C vagy alacsonyabb
Kapható kiszerelés:
Kapszulázva 10 liter tejhez/kapszula: 5,10,20,100 db
YB ömlesztett kiszerelésben: 500, 1000 liter tejhez

parmezán kultúra
1 200 Ft
feta, raclette, cheddar sajtkultúra
950 Ft
pecorino kultúra
950 Ft
Flora Danica
4 900 Ft

Hozzászólások

Kedves Panni, ez használható vegán sajt készítéséhez is? Még teljesen kezdő vagyok e téren.

Inkább a krémsajt, vagy a joghurt kultúrát érdemes kipróbálni először a növényi fermentrálásokhoz.

Új hozzászólás