Panni sajt
Sajtos bolt

Sajtprés

Sajtprés

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

18 700 Ft

 

Félkemény- kemény sajtok készítésekor nélkülözhetetlen a sajtprés. Fokozatosan növeljük a préselés erejét a sajt forgatásakor, hogy a savó távozását elősegítsük. A jó préselés alapvetően határozza meg a sajt érlehetőségét, kérgesedését, lyukazottságát, a sajttészta minőségét, a tészta optimális savanyodását.
Tömör vörösfenyőből készül, mert ezt az anyagot hagyományosan használják a sajtkészítés különböző fázisaiban. Polcok, asztalok, prések, alvadék szedők készülnek ebből a gyönyörű fából.
A fém vázat 2db szárnyas anya rögzíti, ezért könnyen szétszedhető, "lapra szerelhető".
1kg-os és 2 - 3kg-os sajtformákhoz 1-1db fa préskorongot is kapsz a préshez.
Maximum 2x3kg. vagy 1x4kg. sajt préselhető vele egyszerre.

A műanyag sajtformák nem részei a csomagnak!

bővebben a préselésről › › ›

kézi sajtprés
kézi sajtpés

Hozzászólások

Csurgi
súly meghatározása
Szia! Ennél a présnél honnan tudhatom, hogy mikor mekkora súllyal préselek?
Zsolt
préselés
Szia Csurgi! Ezeknél a kis csavarpréseknél nem tudsz pontos préserőt beállítani, de nagyon hamar rá lehet érezni a megfelelő présnyomásra. Jól látszik a forma oldalán, és érzed a csavar meghúzásánál is. A sajt préselés legfontosabb szabálya, hogy a sajtot sűrűn megforgatva, forgatásonként kell növelni a préselés erejét. A megfelelő (erős) préselés indítja el a sajt kérgesedését is.

Új hozzászólás