Panni sajt
Sajtos bolt

Megérkeztek a Gouda formák. Itt találod

Egykarú sajtprés rozsdamentes acélból, kivehető gasztro edénnyel

inox sajtprés

Gyártásban

Jelenleg kifogyott, az új széria gyártása elindult.
Pontosabb info: 0620/4640568 Zsolt

34 500 Ft

Félkemény- kemény sajtok készítésekor nélkülözhetetlen a sajtprés. Fokozatosan növeljük a préselés erejét a sajt forgatásakor, hogy a savó távozását elősegítsük. A jó préselés alapvetően határozza meg a sajt érlehetőségét, kérgesedését, lyukazottságát, a sajttészta minőségét, a tészta optimális savanyodását.
Készítettünk egy prést, ami teljes egészében a sajtkészítők igényeihez igazodik. Legfontosabb, eddig nem létező megoldás, hogy a nyomórudat szabadon mozgathatod függőleges irányban. Kioldod a rögzítőt, és oda mozgatod, ahová szükséges. Szintén nagyon praktikus újdonság, hogy a préselés szabvány gasztro edényben történik, ami kivehető, cserélhető, a savó könnyen kiönthető belőle. Súlyozását vizes flakonokkal tudod megoldani.
Miben különbözik ez a sajtprés azoktól, amivel eddig találkoztál?

  • átgondolt, sajtkészítők szempontjaihoz igazodó kivitel
  • praktikus, kivehető savótálca (GN 1/2-40mm szabvány gasztro edény)
  • egyszerű, gyors sajtforgatás, mert a nyomórudat szabadon mozgathatod
  • vízszintes irányban is eltolható kar szerkezet
  • egyszerű, precíz súlyozás pille palackokkal
  • ellensúly hely, a felborulás elkerülésére
  • inox szerkezetű, tartós kivitel

A sajtprés mérete: 
A kar hosszúsága:
Áttétel aránya: 1kg súly = 10kg nyomás

A műanyag sajtformák nem részei a csomagnak!

A prés teljes szerkezete rozsdamentes acélból készült.

bővebben a préselésről › › ›

GN 1/1-es 65mm mély
3 260 Ft
Érlelő alátét, rács 66cm széles
7 920 Ft
Érlelő háló 1m-es
3 600 Ft

Hozzászólások

Szia Csurgi! Ezeknél a kis csavarpréseknél nem tudsz pontos préserőt beállítani, de nagyon hamar rá lehet érezni a megfelelő présnyomásra. Jól látszik a forma oldalán, és érzed a csavar meghúzásánál is. A sajt préselés legfontosabb szabálya, hogy a sajtot sűrűn megforgatva, forgatásonként kell növelni a préselés erejét. A megfelelő (erős) préselés indítja el a sajt kérgesedését is.

Új hozzászólás