Panni sajt
Sajtos bolt

Rouge sajtkultúra, Brevibaktérium, rúzskultúra

Rouge kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 480 Ft

Brevibacterium Linens (vörös penész) használható felületi érlelt sajtoknál (pl. Comte, Raclette, hegyi sajtok) vagy belső érleléshez, a sajttésztába keverve (pl. Pálpusztai, Limburgi, Brie)
Trappista sajt külső érleléséhez is nagyon jól hasznáható.
A brevibacterium elősegíti az érési folyamatot, karakteres, egyedülálló ízt, aromát és illatot ad a sajtnak. Bontja a kazeint és a zsírokat, közben kén és ammónia termelődik. Jól szaporodik sós környezetben is, ezért a sajtok sózott felületén is uralkodóvá válik.
A sajt felületét mosni kell, hogy kialakuljon egy stabil réteg a sajton. 15-20 nap elteltével, jellegzetesen sárgás – narancsos színű lesz a sajt kérge. Mosása lehet sóoldatos, tejoldatos, de van aki sörben feloldva használja.
Belső érleléshez: 1 kapszula feloldott kultúrát keverj 30 liter tejhez.
Külső, felületi érleléshez: 1 liter víz 1/2 teás kanál só 0,5-1 kapszula brevibaktérium keverékét használd. Ezt az oldatot hagyd pár órát dolgozni, majd tedd porlasztós tartályba. (virágpermetező) Az oldattal permetezd a sajt felületét.
A vízes oldatot hűtőben kell tárolni, a kapszulás kultúrát mélyhűtőben.

A kultúra használható önmagában vagy más kultúrákkal keverve.

A kapszulázott kultúrát közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból. 
Egy kapszula 30 liter tej bekultúrázásához elegendő.
Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 12-18 hónap
+5°C-on az eltarthatósága legkevesebb 6 hét

Kapható kiszerelés: 25-30 liter tejhez vagy 3 kg sajthoz - 1 db kapszula 

                              50-60 liter tejhez vagy 6 kg sajthoz - 2 db kapszula 

                              75-90 liter tejhez vagy 9 kg sajthoz - 3 db kapszula

A termékhez nem tartozik a sajtkészítés leírása!

Új hozzászólás