Panni sajt
Sajtos bolt

Pasta filata

Pasta filata

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 190 Ft

Pasta filata, olaszul annyit jelent „fonott tészta”. Ez a hevített, gyúrt sajtok családja. Az első lépés az alap sajt elkészítése, amely sokféle módszerrel létrehozható. A közös bennük, hogy a kellően savanyú sajttésztát érleljünk, majd ezt daraboljuk. Szűrőbe helyezve forró vízben nyújthatóvá melegítjük, formázzuk, míg a megfelelő szálas textúrát meg nem kapjuk. Jellegzetes a rostszerkezete az így készült sajtoknak. Így készül sokféle friss fogyasztású sajt, (Parenyica, Mozzarella, Burrata) némelyiket viszont tovább érlelik spárgával megkötözve, lógatva vagy pácolva (Provolone, Scamorza). 
A pasta filata sajtformákkal fel tudod gyorsítani a munkádat, és szép sajt rudakat készíthetsz:
A sajttésztát megolvasztva, lapot nyújtunk belőle.
Melegen enyhén megsózzuk és szorosan feltekerjük.
A feltekert sajtrudat a pasta filata formába csúsztatjuk.
Talpára állítva hagyjuk picit hűlni.
Még melegen meg is forgatjuk benne a sajtot, hogy a végei egyformák legyenek
Amikor megszilárdult kiütögetjük a sajtrudakat a formából.

Variációk:
Feltekerés előtt tehetsz rá száraz sonkát, fűszereket, fűszervajat sajtkrémet
A sajtrúd szépen szeletelhető, jól füstölhető, hűtőben eláll.

Könnyedén készíthetsz vele pizza mozzarella sajtot.
Mérete:
kisebb: 4.7 x 17cm  250 grammos sajtokhoz
nagyobb: 7.7 x 26cm  1.200 grammos sajtokhoz

A kisebb, vagy nagyobb forma a terméklapon választható.

Anelli kód:
P39320
P39340

Pasta filata sajtforma
Pasta filata sajtforma

Új hozzászólás