2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

! ÚJ ! Natúr tejoltó enzim - 210 IMCU - tartósítószer nélkül

natúr tejoltó

A termék kifogyott, hamarosan megérkezik.

A termék kifogyott, hamarosan megérkezik.
Érdeklődni: 0620/4640568 Ballay Zsolt

A tej alvadásáról bővebben itt

! ÚJ ! Natúr oltóenzim 210 IMCU - tartósítószerek nélkül

- nátrium benzoát mentes, egyéb tartósítóktól is mentes

Lejárata: 2021 január
100%-ban természetes borjú eredetű oltógyomor enzim, amivel a világ legjobb eredetvédett sajtjai is készülnek. Kitűnő állagú alvadékot és maximális kihozatalt biztosít. Támogatja, erősíti a sajt mikroflóráját. A sajtban visszamaradó természetes borjú enzim részt vesz az enzematikus folyamatokban, ez az oltóenzim második ciklusa. Ebben a szakaszban is hozzátesz a sajt íz és illat karakteréhez.
Friss sajtokhoz, gyúrt sajtokhoz és érlelt sajtokhoz egyaránt használható.
Kimozin tartalom: 90-95%
Oltó képessége: 210 IMCU International Milk-Clotting Units /gramm - nemzetközi tej-alvasztási egység /gramm
Használata:
Ha eddig a 145-ös természetes oltót használtad, akkor 32%-kal kevesebb fog kelleni belőle!
Az egyenletes eloszlás érdekében használat előtt érdemes egy kis vízzel elkeverni. (kb. tízszeres mennyiségű vízben)
Pl: Ha eddig 30ml oltó kellett egy sajthoz, akkor ebből:
30 / 1,45 = 20,6ml fog kelleni.

adagolása:
Friss és nem utómelegített sajtokhoz 1,3 - 2,7 ml  / 10 liter tej
félkemény utómelegített sajtokhoz: 2 - 2,4 ml / 10 liter tej
cheddar és olasz típusú utómelegített sajtokhoz: 2 - 2,4 ml /10 liter tej
parenyica, mozzarella, és más gyúrt sajtokhoz: 2,5 - 3,1 ml / 10 liter tej
Tárolása: hűtőszekrényben, 0-8°C között

Kapható kiszerelések:
100ml
500ml
1000ml
Tartósító anyagokat nem tartalmaz.

Egyéb allergéneket sem tartalmaz:

 

Új hozzászólás