Panni sajt
Sajtos bolt

Lizozime enzim (régebben Afilact fluid)

Afilact fluid

Akció!

A készlet erejéig akciósan vásárolható!
További kedvezményt az akciós termékekre nem tudunk levonni!

2 250 Ft1 800 Ft

Lejárata: 2018 július 
 A lizozime enzim megvédi a sajtokat a vajsavas erjedéstől. A vajsavas puffadás késői puffadásként is ismert sajthiba, jellegzetes édeskés-csípős illatot és ízt eredményez a sajtban. A puffadás 1-2 hónap múlva jelentkezik, de repedés, hasadás is keletkezhet a sajtban az érés alatt.
Olvass bővebben a puffadásokról és más sajthibákról
A lizozime enzim egy természetes konzerválószer, antimikrobiális vegyület, melyet friss tojásfehérjéből vonnak ki.
A sajtkészítés érlelési szakasza alatt, a Clostridium fajok növekedésének visszaszorításában nagyon hatékony. A Clostridium Tyrobutyricum baktérium felelős a sajtok utólagos puffadásáért, mely repedést, hasadást, vajsavas erjedést okozhat. Ezek a baktériumok túlélik a tej pasztörizálását is.
A lizozim (lisosime) az eddig ismert leghatékonyabb enzim a vajsavas erjedés elkerülésére. Lágy, félkemény és kemény sajtok készítésénél használható, nincs mellékíze és a kultúrákra sincs befolyásoló hatása.
Az EU országokban, E1105 kóddal engedélyezett természetes konzerválószer.

Alkalmazása:  A tej beoltása előtt alaposan el kell keverni, hogy a lizozim enzim egyenletesen eljusson mindenhova.
Adagolása: 10 liter tej / 1-1,5 ml
Tárolása: +4 - +8°C között, zárt csomagolásban.
Kapható kiszerelés: 50ml, 100ml, 500ml, 1000ml

Folyékony füst
1 180 Ft
Kalcium-klorid
380 Ft
citromsav
350 Ft

Új hozzászólás