Panni sajt
Sajtos bolt

Kimchi starter baktérium, erjesztő-fermentáló zöldségekhez. LB120

LB120 danisco

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

2 880 Ft

Savanyító kultúra Kimchi (Kimcsi, Kimcshi)) és más erjesztett zöldségek készítéséhez.
Mi szükséges ahhoz, hogy otthon készíthessek jó minőségű fermentált zöldségeket?

  • egy alkalmas edény (üveg, kerámia vagy rozsdamentes)
  • friss, jó minőségű zöldségek
  • jódmentes só (a jód fertőtlenít, ezért nem alkalmas)
  • erjesztő- savanyító baktérum (Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis)
  • a kedvenc fűszereid
  • víz
  • étel termosz, termoláda vagy dunszt

1kg zöldség fermentálásahoz késhegynyi LB120 kultúra szükséges. 1 taskból 40-50 adgot tudsz készíteni.
Danisco LB120 jelzésű készítmény a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis baktérium színtenyészete amely ezt a baktérumot 1DCU mennyiségben (1.10E10 cella) tartalmazza.

Kimchi:
A koreai konyhaművészet hagyományos étele amelyet friss zöldségek savanyításával-fermentálásával készítenek. Alapja a kínai kel chilivel fűszerezve, ezért koreai csípős káposztának is szokták hívni.  A kimcshi összeköti Észak és Dél Koreát, mert a félsziget minden lakója nemzeti eledelként fogyasztja. Több száz vátozata ismert: salátának, levesekbe főzve, főétekhez rizzsel keverve, télire elrakott hosszan elálló változatban, vagy főételként fogyaszva:  rizzsel, sült rizzsel, halakkal, rákkal. Szuper egészséges, könnyen emészhető, fogyókúrát segítő és nagyon finom!
Nincs olyan, hogy "eredeti" kimchi, de az alap zöldségei-fűszerei általában ezek: kínai kelkáposzta, újhagyma, retek, uborka, gyömbér, chili-pehely, halszószok. Nehéz lenne felsoroloni, hogy milyen növényekből készülhet még a Kimcsi, ezért csak néhány: fejes káposzta, kelkáposzta, zeller, sárga és fehér répa, spenót, csalán, borsó, zöldbab, cukkini, csillagtök, spárga, padlizsán, édes burgonya, paprika, paradicsom. Próbáld ki gyümölcsökkel is Pl: alma, birsalma, körte stb. Fűszerezéshez: chili-pehely, gyömbér, bors, brosikafű, torma, babér, fokhagyma, medvehagyma, 
Szabadon készíthető bármely szimpatikus kombinációban, az éppen beszerzhető zöldségekből, gyümölcsökből, fűszer növényekből.
így készítsd:
mosd meg, készítsd elő a zöldségeket
vágd fel csíkokra, karikákra
mérd meg a súlyát
só mennyisége: oszd el a zöldség súlyát 60-nal (pl. ha 1200gr. a zöldég akkor 20gr.)
keverd össze a sót a zöldséggel, tedd lábosba, öntsél rá annyi vizet, ami éppen ellepi
kis lángon, keverés mellett lanygyosítsd meg 45°C körülre (40-48 °C között tud működni)
késhegyi kimchi kultúrát oldjál fel pici langyos vízben, majd keverd bele a zöldséges lébe
tedd dunsztba az egészet, és hagyd fermentálódni 8-12 órát
elkészült a kimchid, kóstold meg!
Néhány nap további érlelés a hűtőszekrényben nagyon jót tesz neki, még sokkal finomabb lesz.
Frissen (pár napon belül) fogyaszva a leginkább egészséges, mert a fermentált zöldségekben szaporodó jótékony baktériumok ilyenkor vannak jelen a legnagyobb tömegben.

Új hozzászólás