Panni sajt
Sajtos bolt

Kimchi starter baktérium, erjesztő-fermentáló zöldségekhez. LB120

LB120 danisco

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

2 880 Ft

Savanyító kultúra Kimchi (Kimcsi, Kimcshi) és más erjesztett zöldségek készítéséhez.
Mi szükséges ahhoz, hogy otthon készíthessek jó minőségű fermentált zöldségeket?

  • egy alkalmas edény (üveg, kerámia vagy rozsdamentes)kichi-korea
  • friss, jó minőségű zöldségek
  • jódmentes só (a jód fertőtlenít, ezért nem alkalmas)
  • erjesztő- savanyító baktérum (Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis)
  • a kedvenc fűszereid
  • víz
  • étel termosz, termoláda, sous vide gép vagy egyszerű dunszt is megteszi

1kg zöldség fermentálásahoz késhegynyi LB120 kultúra szükséges. 1 tasakból 40-50 adagot tudsz készíteni.
Danisco LB120 jelzésű készítmény a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis baktérium színtenyészete amely ezt a baktérumot 1DCU mennyiségben (1.10E10 cella) tartalmazza.
LB120 termékleírás
A fermentálásról

Kimchi:
A koreai konyhaművészet hagyományos étele amelyet friss zöldségek savanyításával-fermentálásával készítenek. Alapja a kínai kel chilivel fűszerezve, ezért koreai csípős káposztának is szokták nevezni.  A kimcshi összeköti Észak és Dél Koreát, mert a félsziget minden lakója nemzeti eledelként fogyasztja. Több száz vátozata ismert: salátának, levesekbe főzve, főétekhez rizzsel keverve, télire elrakott hosszan elálló változatban, vagy főételként fogyaszva:  rizzsel, sült rizzsel, halakkal, rákkal. Szuper egészséges, könnyen emészhető, fogyókúrát segítő és nagyon finom!
Nincs olyan, hogy "eredeti" kimchi, de az alap zöldségei-fűszerei általában ezek: kínai kelkáposzta, újhagyma, retek, uborka, gyömbér, chili-pehely, pálmacukor, halszószok. Nehéz lenne felsoroloni, hogy milyen növényekből készülhet még a Kimcsi, ezért csak néhány: fejes káposzta, kelkáposzta, zeller, sárga és fehér répa, spenót, csalán, borsó, zöldbab, cukkini, csillagtök, spárga, padlizsán, édes burgonya, paprika, paradicsom. Próbáld ki gyümölcsökkel is Pl: alma, birsalma, körte stb. Fűszerezéshez: chili-pehely, gyömbér, bors, mustár, brosikafű, torma, babér, fokhagyma, medvehagyma, 
Szabadon készíthető bármely szimpatikus kombinációban, az éppen beszerezhető zöldségekből, gyümölcsökből, fűszer növényekből.
Egy kimchi változat:
- Mosd meg, készítsd elő a zöldségeket.
- Vágd fel csíkokra, karikákra.
- Mérd meg a nyers zöldség súlyát, oszd el a 50-nel. Ennyi sót szórj rá.
(pl. ha 1200gr. a zöldség, akkor 24gramm jódmentes sót tegyél.)
- Keverd össze a sót a zöldséggel, tedd lábosba, önts rá annyi vizet, ami éppen ellepi.
- Kis lángon, keverés mellett langyosítsd meg 47°C-ra (45-48 °C között tud jól működni).
- Késhegyi kimchi kultúrát keverj bele a zöldséges lébe.
- Tedd dunsztba az egészet, és hagyd fermentálódni 12-20 órán keresztül. (kevésbé, vagy erősen savanyú lesz)
- Elkészült a kimchid, kóstold meg, érleld tovább hűvös helyen, vagy hűtőben!
Néhány nap további érlelés alkítja ki a zöldségek állagát és aromáját. Még sokkal finomabb lesz!
Frissen (egy héten belül) fogyaszva a leginkább egészséges, mert a fermentált zöldségekben szaporodó jótékony baktériumok ilyenkor vannak jelen a legnagyobb tömegben. Hűtőben hosszan eláll.

Pasta filata
1 190 Ft
Házi sajtkészítés - Pozsa Panni
2 300 Ft1 840 Ft
sajt rekesz - tejipari
8 800 Ft

Új hozzászólás