2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

Kalcium-klorid

Kalcium-klorid

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

390 Ft

75-80% kálcium tartalmú, élelmiszer minőségű kálcium-klorid
A 65°C- nál magasabb hőmérsékleten hőkezelt tej oltóenzimmel már nem, vagy hibásan alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kálcium–klorid hozzáadásával oldható kalcium-sókat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej oltós alvadását elősegítsd. 10 liter tejhez 1-1.5g kalcium–klorid szükséges, nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban. A kalcium–klorid kristályos vegyület, vízben jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, nagy intenzivitással köti meg a vizet, párát, ezért jól zárható dobozban tárold! Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják. Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása. Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium–klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.
A kálcium-sók adagolása minden sajttejnek jót tesz, mert javítja a kihozatalt, és javítja az alvadék minőségét.

adagolása: 1-1,5 gramm / 10 liter tejhez

Kapható kiszerelések: 100 - 500 - 1000 gramm

E509, CaCl2, kálcium-klorid, kálcium-só

citromsav
390 Ft
Folyékony füst
1 850 Ft
lizozim
1 300 Ft
lizozim kapszula
1 150 Ft

Új hozzászólás