Panni sajt
Sajtos bolt

Joghurt és kefir induló készlet érlelő termosszal és hőmérővel

joghurt és kefir készlet

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

8 600 Ft

Hallottál már róla? Most meg is tapasztalhatod:gyümölcs joghurt
- hogy a frissen készült házi joghurt és kefir mennyire finom
- dúskál a jótékony baktériumokban, segíti a bélműködést
- a saját kedvenceiddel készítheted: szezon gyümölcsökkel, házi lekvárokkal, befőttekkel, mézzel, müzlivel
- görög joghurtok és öntetek is készíthetők belőle

Induló készlet érlelő termosszal, házi joghurt és kefir készítéséhez.
A készlet tartalma:

  • 10 tasak Yobiotik kultúra 10x1 liter tejhez (választható vegyesen, vagy külön is.)
  • érlelő termosz, 1.4 literes. ( kivehető a belső ételtartó része, ezért az érlelés végén egy mozdulattal átrakható a hűtőbe )
  • konyhai hőmérő (beszúró típusú, digitális étel hőmérő)

Ilyen egyszerűen készíthetsz joghurtot vagy kefirt:
Bolti és házi tejből is finom, de ha házi tejből szeretnéd csinálni, akkor először hőkezelni kell a tejet! (lásd a recept végén)
Joghurt készítés: 1 liter tejet melegíts fel 46-48°C-ra, majd alaposan keverd össze egy tasak joghurt kultúrával. Öntsd át a termoszba, zárd rá a tetőt.
3,5 óra után majdnem kész a joghurtod. Vedd ki a termoszból, érezd a friss joghurt illatát, kóstold is meg, aztán tedd hűtőszekrénybe. Még 6 óra szükséges ahhoz, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.  Hűtőszekrényben hosszan eláll.
Kefir készítése: 1 liter tejet melegíts fel 24°C-ra, majd alaposan keverd össze egy tasak kefir kultúrával. Öntsd át a termoszba, zárd rá a tetőt.
24 óra alatt készen lesz a friss kaukázusi kefir, amely hosszan eláll a hűtőszekrényben.
Több info a joghurtról
Több info a kefirről
Házi tejek, nyers tejek hőkezelése joghurt és kefir készítése előtt:

Melegítsd a tejet 86-92°C-ra majd hűtsd vissza a joghurt, vagy a kefir bekultúrázási hőmérsékletére. (46-48 vagy 24°C) A visszahűtést vízfürdővel gyorsítsd fel. A tej forralását kerüld el, mert a forrásig hevített tej károsodik, tejtermékek készítésre kevésbé alkalmas.

Kefir és joghurt kultúráinkat tej, glutén és egyéb allergénektől mentes üzemünkben csomagoljuk.
 

három sajtos csomag
8 940 Ft7 990 Ft
induló sajtkészítő csomag
27 140 Ft23 000 Ft
Ajándékutalvány
5 000 Ft
Házi sajtkészítés - Pozsa Panni
2 300 Ft1 840 Ft

Új hozzászólás