2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Gyúrt-érlelt sajtok kultúrája - Provolone, scamorza, caciocavallo

provolone kultúra

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

950 Ft

Olasz sajtkultúra gyúrt-érlelt sajtok készítőinek. Provolone, scamorza, caciocavallo, kaskavál, és más forrázott-gyúrt-érlelt sajtok kultúrájaként.

A provolone tradicionális olasz sajt. A Vezúv környékéről, Cassilli városkából származtják. Az olasz sajtipar 6. legkelendőbb exportcikke, világyszerte elismert sajtfajta.
Hevített-gyúrt, érlelt sajt. Az 1-3 hónapig érő sajtokat dolce (édes), a 3 hónapnál idősebb sajtokat piccante névvel illetik. A hosszabban érett sajtok különösen pikáns ízeiket a zsírbomlás közben keletkező zsírsavak adják.  Formája a madzaggal átkötött sonka - körte szerűtől a szalámi kinézetűn át, egészen a 30cm átmérőjű vaskos provolone-oszlopokig terjedhet.
Két eredetvédett fajtája: Provolone Valpadana DOP és Provolone Del Monaco DOP.
Provolone recept

összetevők:
Streptococcus Salivarius subsp. Thermophilus
Lactobacillus Delbrueckii subsp. Lactis
Lactobacillus Helveticus
Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp. Cremoris.
 

pecorino kultúra
950 Ft

Új hozzászólás