



Geotrichum Candidum folyadék
lejárata: 2021. január
Geotrichum Candidum a sajtok érlelésének kulcsszereplője.
A geotrichum nagyon gyorsan elterjed a sajt felületetén, és jó mikrobiális alapot biztosít többek között a Camembert típusú penészek (Penicillium candidum) és más semleges környezetet igénylő élesztők és baktériumok fejlődéséhez. Így a rúzsflórával érő sajtok felületét is kedvező irányban befolyásolja, segíti a Brevibacterium munkáját.
Legfontosabb hatása a sajtfelszín gyors savmentesítése, amely alapot biztosít a többi savérzékeny élesztő és baktérium terjedésének.
Egy dózis 100 liter tejhez ajánlott.
Tárolása: +4°C
A.) felhasználható közvetlenül a sajttejbe keverve
B.) vízben feloldva, a sajt felületére spriccelve, vagy az érlelő kamra kezelésére.
Bővebben a Geotrichumról
Új hozzászólás