



Fűszeres sajt
Az egyik kedvencem. Könnyen elkészíthető és garantáltan nagyon finom! Érdemes ezzel kezdened, mert nagy sikerélményt ad a pár nap alatt elkészülő, gömbölyödő csemege.
A friss sajtok, fehér vagy világos sárgás színűek. Kissé lyukacsosak, egynemű állományúak. Kellemesen savanykás, enyhén sós, üde ízű sajtok. Ezeknél nincs érlelés, ehelyett gyakran fűszerezik kívül-belül.
A friss sajtokat hidegen és meleg szendvicsek, sajtmártások, saláták kiváló alapanyaga lehet, de közvetlen fogyasztva is kellemes, könnyű étel.
A csomagban található leírás lépésről lépésre, részletesen bemutatja a friss sajt készítésének folyamatát. Megismertetlek a tej alvasztásának, a tejalvadék darabolásának technikájával. Elsajátíthatod a formázás, a préselés és a savanyítás módját.
Az általam összeállított Fűszeres sajtkészítő csomag tartalmazza az alapvető eszközöket, amire szükséged lesz. Az alábbi listában csillaggal jelöltem, amit a csomagban megkapsz, a többiről Neked kell gondoskodnod:
- fűszeres sajtkészítéshez leírás*
- 10 liter jó minőségű nyers tej
- tejoltó* + mérőeszköz*
- fűszerek
- 10 literes edény
- hőmérő*
- nagyobb méretű, kis lyukú szűrő
- egy tál a szűrő alá
- 1 kg-os sajtforma préslemezzel*
- 25 dkg-os sajtforma préslemezzel*
- mérleg
- só
- súly a sajt préseléséhez (pl. kő)
(kb. 5 kg sajt elkészítéséhez)
Mint minden sajtnak, a fűszeres sajtoknak is a jó minőségű alapanyag a lelke. Legjobb, ha megbízható termelőtől, vagy friss tej kimérésből, tejes autóból vásárolsz tejet. Pasztörizált tejből is lehet sajtot készíteni, de kálcium-klorid szükséges hozzá.
A Fűszeres Sajtkészítő csomagot itt rendelheted meg. >>>