Panni sajt
Sajtos bolt

Danisco YO-MIX 883 joghurt kultúra (250DCU)

yo-mix 883 LYO joghurt kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

12 750 Ft

Joghurt kultúra keverék enyhén savanykás, sűrű joghurtok készítéséhez. A dunsztolás ideje alatt gyorsan savanyító kultúra, amit enyhe utósavanyodás követ. Szép egyenletes texturájú joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, nagyon egészséges.
Fő aroma termelője a bulgaricus baktérium, emiatt ez a joghurt kultúra különösen aromás, enyhén savanykás bulgár típusú joghurtot készít. Ha az ajánlott maximum kultúra mennyiséget használod, akkor sűrű joghurtot fogsz kapni, amit tovább lehet sűríteni a szokásos lecsöpögtetős módon, ha krém sűrűséget szeretnél elérni.
Önmagában is nagyon finom joghurt, ami jól felhasználható ivó joghurtok, tzatziki öntetetek, görög joghurt, saláta öntetetek, joghurt krémek, gyümölcs joghurtok készítéséhez.

A csomagban 250DCU (~33gramm) kultúra mennyiség található, ami 1250-2500 liter joghurt készítéséhez elegendő
Adagolása: 10-20DCU/100 liter tej (1,32-2,64 gramm /100 liter tej)
A DCU a Danisco saját mértékegysége a szükséges kultúra-dózis meghatározására. DCU=Danisco Cultures Units
DVI (közvetlen beoltásra)
LYO (fagyasztva szárított)
összetevői:
- streptococcus termophilus
- lactobacollus delbrueckii subs. bulgaricus
- szacharóz
- maltodextrin
teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg
Így készítheted a legfinomabb joghurtot vele:
Bolti tejből és nyers tejből egyaránt készítheted. Melegítsd a tejet 46-48°C-ra. Kevés langyos vízben keverd el a szükséges kultúra mennyiséget (100 literhez 2,64 gramm szükséges), közvetlenül a bekultúrázás előtt. Öntsd bele a meleg tejbe a kultúrát, és alaposan keverd át. Tedd hőszigetelő dobozba a készülő joghurtot, és tartsd 3,5-4,5 órán át ebben a dunsztban. (inkubáció) Ez alatt az idő alatt a joghurt hőmérséklete lassan csökken, ez természetes. Ha kész a fermentálás, vedd ki a dunsztból, és tedd hűtőszekrénybe. Még legalább 6 óra szükséges ahhoz, hogy a joghurt elkészüljön. Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak. Lassú utósavanyodás jellemző rá, ezért 18 napon át megőrzi tökéletes minőségét, állagát.
Ha nyers tejből készül, akkor 86-92°C-on hőkezelni szükséges a tejet, majd ezt visszahűtve 46-48°C-ra lehet a kultúrát belekeverni, és a leírtak alapján készíteni a joghurtot.
Így tudod dunsztolni, inkubálni a joghurtodat:
Termoládában, a hozzá illeszkedő gasztro edényben (GN edény).
Étel termoszban
Sous-vide (szuvidáló) gépben
Egyszerű szárazdunsztban
Ipari inkubáló berendezésben
Készítheted úgy is, hogy üvegekbe, palackokba töltöd a 48 fokos bekultúrázott tejet, és így teszed a termoládába. (Kalkuláld bele, hogy az átöntéskor 1-2 fokot hűlni fog a tej. Melegítsd elő az üvegeket!)
Igazi, aromás, bulgár típusú joghurtot készíthetsz ezzel a kultúra keverékkel
letölthető terméklap >>>

Új hozzászólás