Panni sajt
Sajtos bolt

Danisco ALP D LYO / 50DCU sajtkultúra félkemény és kemény sajtokhoz

ALP D

Nincs raktáron, nem rendelhető!

Danisco ALP D (50DCU)

Utómelegítéssel készülő félkemény és kemény sajtok kultúra keveréke. Mezofil és termofil törzseket tartalmazó sajtkultúra alap keverék.
Aroma termelése viszonylag magas a termofil összetevők magasabb fehérje bontó aktivitása miatt.  A széndioxid termelése alacsony marad, mert a citrát fermentáló képessége lassú és alacsony szintű.
Ezért önmagában a zárt tésztájú, vagy röglyukas sajtok készítésre alkalmas. Ha gázlyukas sajtok készítéshez használnád, akkor propionsav-termelőkkel, vagy Leuconostoc mesenteroides törzsekkel tudod kombinálni.
összetevők:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis Streptococcus thermophilus
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus lactis
hordozó anyagok: maltodextrin, szacharoz
adagolása:
félkemény sajtokhoz: 10-15 DCU / 100 liter tej
kemény sajtokhoz: 7-10 DCU / 100 liter tej
A tasak tartalma 350-700 liter tej bekultúrázására elég a sajt fajtától függően.
tárolása:
Mélyhűtőben -18°C alatt
Felhasználás előtt egy órával tedd szobahőmérsékletű helyre.

terméklap letöltése itt

Új hozzászólás