Panni sajt
Sajtos bolt

Krémsajt kultúra (krémsajt, tejföl, lágysajt)

krémsajt kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 050 Ft

Kevert kultúra, mely mezofil és thermofil aroma és textura képző baktériumokból épül fel. Széndioxid termelése magas.
Felhasználási terület: krémsajt, lágysajt, tejföl
összetevők:
Lactococcus Lactis, subsp. cremoris
Lactococcus lactis, subsp. diacetilactis
Leuconostoc cremoris
Lactis biovar diacetylactis
Streptococcus thermophilus

Adagolása:
10 liter tej/ 1 kapszula (1u)

Használat előtt a kapszulát vegyük ki a mélyhűtőből, öntsük a kultúra szemeket tálkába és kevés langyos vízbenl oldjuk fel a bekultúrázás előtt 10-15 perccel.
Hőoptimuma: 20-30 °C
Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 12-18 hónap
+5°C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi

krémsajt recept »»»

A krémsajt kultúra, a Hansen XPL tipusú kultúra kapszulázásával készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemünkben. 

feta, raclette, cheddar sajtkultúra
1 200 Ft

Hozzászólások

Kedves Panni! Hogyan szaporítom a tejfölt ennek a kultúrának a segítségével? Köszönöm!

1 liter tejszínhez kell hozzáadni 1 kapszula kultúrát. Majd 1 nap savanyítás szobahőmérségleten. Ha túl zsíros, vissza lehet higítani 10-15% tejjel. Hűtőben 6 óra alatt visszasürűsödik.

Új hozzászólás