Panni sajt
Sajtos bolt

Krémsajt kultúra (krémsajt, tejföl, lágysajt)

krémsajt kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

950 Ft

Kevert kultúra, mely mezofil és thermofil aroma és textura képző baktériumokból épül fel. Széndioxid termelése magas.
Felhasználási terület: krémsajt, lágysajt, tejföl
összetevők:
Lactococcus Lactis, subsp. cremoris
Lactococcus lactis, subsp. diacetilactis
Leuconostoc cremoris
Lactis biovar diacetylactis
Streptococcus thermophilus

Adagolása:
10 liter tej/ 1 kapszula (1u)

Használat előtt a kapszulát vegyük ki a mélyhűtőből, öntsük a kultúra szemeket tálkába és kevés langyos vízbenl oldjuk fel a bekultúrázás előtt 10-15 perccel.
Hőoptimuma: 20-30 °C
Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 12-18 hónap
+5°C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi

krémsajt recept »»»

A krémsajt kultúra, a Hansen XPL tipusú kultúra kapszulázásával készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemünkben. 

camembert sajtkultúra
1 180 Ft
feta, raclette, cheddar sajtkultúra
1 120 Ft
Flora Danica
4 400 Ft

Hozzászólások

Kedves Panni! Hogyan szaporítom a tejfölt ennek a kultúrának a segítségével? Köszönöm!

1 liter tejszínhez kell hozzáadni 1 kapszula kultúrát. Majd 1 nap savanyítás szobahőmérségleten. Ha túl zsíros, vissza lehet higítani 10-15% tejjel. Hűtőben 6 óra alatt visszasürűsödik.

Új hozzászólás