Panni sajt
Sajtos bolt

ABT joghurt kultúra, kapszulánként 5 liter tejhez

ABT joghurt

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 480 Ft

Joghurt kultúra keverék, amivel savanykásabb, acidofil típusú, probiotikus joghurt készíthető. Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe, így egyenlően erősítjük a baktérium törzseket. Ha eltérünk ettől a közép értéktől, akkor azt a baktérium törzset fogjuk erősíteni amely hőfokon a kultúrázás történik. Vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurt. Közismerten immun erősítő, segíti a bélflóra műkődésést, kiitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne. A házi joghurtnál tényleg nincs jobb, és ahány liter tejből készíted, annyi liter lesz belőle, vagyis kiadós.
bővebben a joghurtokról »»»
joghurtok készítése »»»
összetevői:
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium BB-12 (probiotikus baktérium)
használata:
Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, a szükséges mennyiséget. Kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.

Joghurt, és néhány sajt készítésénél használatos.

Kapható kiszerelés: 50 liter tejhez - 10 db kapszula - 5 u

                              100 liter tejhez - 20 db kapszula - 10 u

                              200 liter tejhez - 40 db kapszula - 20 u

                              500 liter tejhez - 100 db kapszula - 50 u

                              500 liter tejhez - 20 g kultúra - 50 u (nem kapszulázott)

                            1000 liter tejhez - 40 g kultúra - 100 u (nem kapszulázott)

Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.
Minőségét (aktivitását) a csomagon jelzett időpontig megőrzi.

Hozzászólások

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,h mikorra várható újra joghurt kultúra? Köszönöm! Karolin

Szia Karolin! Két új joghurt kultúrát ajánlunk helyette. Mindkettő probiotikus és mindkettő nagyon finom. A natur kicsit savanykásabb, ezért görög és ivó joghurt alapnak inkább alkalmas. A mild kevésbé savanykás, erősebben érvényesül a bulgaricus. Más a készítése mint eddig: Fontos, hogy 46°C-on dunsztold ~3,5 órát, utána hűtőbe kell tenni. A joghurt és kefir kategóriában megtalálod őket, remélem az új kultúrákat is megszereted! üdv: Zsolt

Bolti tejből készítettem egy adagot, nem volt hozzá megfelelő hőmérőm, csak amivel 41 fokig tudtam mérni, továbbmelegítettem , szóval csak reméltem, hogy a megfelelő fokon volt a tejem, 8 órát dunsztba tettem úgy, hogy 2,5 dl-es lezárható befőttesüvegekbe töltöttem és a pléddel kibélelt hordozható hűtőládába/hűtőtáskába tettem, lezártam, de ott felejtettem, így kb . 10 órát dunsztolódott, majd hűtőbe tettem , nem reméltem, hogy ezek után a pontatlanságok után egy ilyen finom joghurtot kapok végeredményül! Megfertőztem az egész családot, mindenki ilyet akar enni, valószínű, hogy a kollégáim lesznek a következő házi joghurt " hívők". Az állaga pont olyan amit egy joghurttól megszoktunk , az íze selymesebb , nem savas csak nagyon enyhén, egyszóval nagyon finom és a példámból látszik, hogy elronthatatlan. Nagyon köszönöm !

Új hozzászólás