Panni sajt
Sajtos bolt

Probiotikus joghurt kultúra, kapszulánként 5 liter tejhez

probiotikus joghurt kultúra

Nincs raktáron, nem rendelhető!

Két új kapszulázott joghurt kultúrát ajánlunk helyette. Mindkettő probiotikus és mindkettő nagyon finom. A natur kicsit savanykásabb, ezért görög és ivó joghurt alapnak inkább alkalmas. A mild kevésbé savanykás, erősebben érvényesül a bulgaricus. Más a készítése mint eddig: Fontos, hogy 46°C-on dunsztold ~3,5 órát, utána hűtőbe kell tenni. itt találod az új kapszulás kultúrákat:
http://hazisajtkeszites.hu/sajtbolt/yobiotik-natur-joghurt-probiotikumma...
http://hazisajtkeszites.hu/sajtbolt/yobiotik-mild-joghurt-probiotikummal...

Probiotikus joghurt kultúra, más néven termophil jughurt kultúra, a Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus és Bifidobacterium (BB-12) törzseiből áll. Ezek hőoptimuma 37-45°C. A Streptococcus thermophilusnak a kezdeti savanyodásban van fontos szerepe, a Lactobacillus acidophilus pedig az aroma termelésben és a végső savanyításban. Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe, így mind a két törzset egyenlően erősítjük. Ha eltérünk a hőoptimum közepétől, akkor azt a baktérium törzset fogjuk erősíteni amely hőfokon a kultúrázás történik. Vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurtod. A joghurt immunerősítő, segíti a bélflóra helyes műkődésést. Kitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne. A házi joghurtnál tényleg nincs jobb, és ahány liter tejből készíted, annyi liter lesz belőle, vagyis kiadós.
használata:
Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, a szükséges mennyiséget. Kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.

Joghurt, és néhány sajt készítésénél használatos.

Kapható kiszerelés: 50 liter tejhez - 10 db kapszula - 5 u

                              100 liter tejhez - 20 db kapszula - 10 u

                              200 liter tejhez - 40 db kapszula - 20 u

                              500 liter tejhez - 100 db kapszula - 50 u

                              500 liter tejhez - 20 g kultúra - 50 u (nem kapszulázott)

                            1000 liter tejhez - 40 g kultúra - 100 u (nem kapszulázott)

Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.
Minőségét (aktivitását) a csomagon jelzett időpontig megőrzi.

Hozzászólások

Nagy Karolin
joghurt kultúra
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,h mikorra várható újra joghurt kultúra? Köszönöm! Karolin
Zsolt
joghurt kultúrák
Szia Karolin! Két új joghurt kultúrát ajánlunk helyette. Mindkettő probiotikus és mindkettő nagyon finom. A natur kicsit savanykásabb, ezért görög és ivó joghurt alapnak inkább alkalmas. A mild kevésbé savanykás, erősebben érvényesül a bulgaricus. Más a készítése mint eddig: Fontos, hogy 46°C-on dunsztold ~3,5 órát, utána hűtőbe kell tenni. A joghurt és kefir kategóriában megtalálod őket, remélem az új kultúrákat is megszereted! üdv: Zsolt

Új hozzászólás