Panni sajt
Sajtos bolt

Feta, Raclette, Cheddar sajtkultúra

Yobiotik feta, raclett, cheddar sajtkultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 120 Ft

A sajtkultúra mezofil és termofil kultúrák keveréke, amely gyorsan savanyító baktériumokat tartalmaz, nem képez széndioxidot.
Ezért elsősorban zárt szerkezetű sajtokhoz, pl. Feta, Raclett, Cheddar sajt készítéséhez ajánlott.
Felhasználása:  kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel a kultúrát. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
Hőoptimuma: 30–40 C ̊. A bekultúrázási arány, 10 liter tejhez 1 kapszula ajánlott. 
Összetvők:

  • Lactococcus lactis 
  • Lactococcus cremoris  
  • Lactococcus diacetylactis
  • Streptococcus thermophilus 

Kapható kiszerelés:  5-10 vagy 20db kapszula, kapszulánként 10 liter tejhez.
Csomagolását tej és glutén mentes csomagoló üzemünkben végezzük.

Parmezán sajtkultúra
1 400 Ft
Ementáli sajtkultúra
1 650 Ft
Krémsajt kultúra
920 Ft

Új hozzászólás