Panni sajt
Sajtos bolt

Ementáli sajtkultúra - nagy lyukú érlelt sajt készítéshez - YoBiotik

ementáli kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 450 Ft

A kultúra érlelt, nagy lyukú, félkemény -kemény sajtok készítéshez ajánlott. Optimális arányban tartalmazza a magasabb hőfokon utómelegített sajt mezofil és termofil összetevőit, valamint a nagy lyukak kialakulásához szükséges propionsav termelő baktériumot is.
Ajánljuk: Nagy lyukú alpesi típusú sajtok készítéshez, Ementáli készítéshez.

összetevők:
Propionibacterium
Lactococcus cremoris
Lactococcus lactis
Lactis biovar diacetylactis
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii,
Streptococcus thermophilus
inulin (prebiotikus növényi rost)

A kapszulázott kultúrát felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, és kevés langyos vízben keverd simára.
Egy kapszula 10 liter tej bekultúrázásához elegendő.

Tárolása, szavatossága: -18°C-on legalább egy év. (a csomagoláson található lejárati dátumig)
+5°C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi.
 

Ementáli sajt készítése »»»

A terméket saját üzemünkben készítjük.

camembert sajtkultúra
1 180 Ft
feta, raclette, cheddar sajtkultúra
1 120 Ft
krémsajt kultúra
950 Ft

Új hozzászólás