Panni sajt
Sajtos bolt

Citromsav

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

350 Ft

A citromsav a legtöbb gyümölcsben és zöldségben megtalálható, a citrusfélék tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Ez a természetes szerves sav azonban számos más célra is felhasználható, például élelmiszer adalékanyagként, tartósítószerként, kozmetikai termékek összetevőjeként és mint erőteljes tisztítószerként is használható.

Sajtkészítés, ordakészítés
A citromsav kémiai tulajdonsága miatt, hő hatására a fehérjéket kicsapja. Ordakészítésnél, magas hőfokon a savóban maradt egyszerű fehérjék (albuminok) pelyhes formában válnak ki. Ezt a természetes anyagot, használhatjuk még a pH beállítására is.

Sajkészítés során elősegíti az aroma termelést.

Élelmiszer-adalékanyag
A citrom sav megtalálható a különböző feldolgozott élelmiszerekben és üdítőitalokban. Ez a hatásos tartósítószer a boltokban a címkéken E330-ként szerepel.

Vízlágyító
A vízben nyomokban található fémeket lebontja, így ideális minden kemény víz természetes kezelésére. Gyenge szerves sav, jó vízlágyító.

A citromsavat leggyakrabban akkor alkalmazzák, ha fel akarják lendíteni az energiaháztartást és az anyagcserét, ezenfelül segít lebontani a meglévő vesekövet és megakadályozza annak újbóli kialakulását.

 

Folyékony füst
1 560 Ft
Kalcium-klorid
380 Ft
Afilact fluid
2 250 Ft

Új hozzászólás