2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

ABT joghurt kultúra, kapszulánként 5 liter tejhez

ABT joghurt

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 900 Ft

Joghurt kultúra keverék, amivel savanykásabb, acidofil típusú, probiotikus joghurt készíthető. Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe, így egyenlően erősítjük a baktérium törzseket. Ha eltérünk ettől a közép értéktől, akkor hőfoktól függően jobban kedvezünk egyik, vagy másik baktérium fajtának, vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurt. Közismerten immun erősítő, segíti a bélflóra műkődésést, kiitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne. A házi joghurtnál tényleg nincs jobb, és ahány liter tejből készíted, annyi liter joghurt lesz belőle, vagyis kiadós.
bővebben a joghurtokról »»»
joghurtok készítése »»»
összetevői:
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium BB-12 (probiotikus baktérium)
A baktériumok hordozó anyaga: laktóz emulzió
használata:
A felhasználás előtt 1/2-1 órával vedd ki a fagyasztóból a szükséges mennyiséget. Kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
Joghurt, és néhány sajtféleség készítéséhez használatos.

Kapható kiszerelések
kapszulázva 5-10 liter tejhez kapszulánként

Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.

Minőségét (aktivitását) legalább a csomagon jelzett időpontig megőrzi.

YoBiotik kefir
1 200 Ft
YoBiotic Natur  joghurt
1 450 Ft
YoBiotik kefir prémium
2 450 Ft

Hozzászólások

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,h mikorra várható újra joghurt kultúra? Köszönöm! Karolin

Szia Karolin! Két új joghurt kultúrát ajánlunk helyette. Mindkettő probiotikus és mindkettő nagyon finom. A natur kicsit savanykásabb, ezért görög és ivó joghurt alapnak inkább alkalmas. A mild kevésbé savanykás, erősebben érvényesül a bulgaricus. Más a készítése mint eddig: Fontos, hogy 46°C-on dunsztold ~3,5 órát, utána hűtőbe kell tenni. A joghurt és kefir kategóriában megtalálod őket, remélem az új kultúrákat is megszereted! üdv: Zsolt

Sziasztok! Megszeretném kérdezni hogy a joghurt kultúrában hogy tudjak zabtejből/rizstejből készíteni joghurtot mi van benne vajon hogy allergiás vagyok ehetem ?

Szia! Baktériumok (streptococcus termofilus, lactobacillus acidofilus, bifodobacterium) vannak benne és növényi rost. (inulin) Tej és glutén mentes!

Bolti tejből készítettem egy adagot, nem volt hozzá megfelelő hőmérőm, csak amivel 41 fokig tudtam mérni, továbbmelegítettem , szóval csak reméltem, hogy a megfelelő fokon volt a tejem, 8 órát dunsztba tettem úgy, hogy 2,5 dl-es lezárható befőttesüvegekbe töltöttem és a pléddel kibélelt hordozható hűtőládába/hűtőtáskába tettem, lezártam, de ott felejtettem, így kb . 10 órát dunsztolódott, majd hűtőbe tettem , nem reméltem, hogy ezek után a pontatlanságok után egy ilyen finom joghurtot kapok végeredményül! Megfertőztem az egész családot, mindenki ilyet akar enni, valószínű, hogy a kollégáim lesznek a következő házi joghurt " hívők". Az állaga pont olyan amit egy joghurttól megszoktunk , az íze selymesebb , nem savas csak nagyon enyhén, egyszóval nagyon finom és a példámból látszik, hogy elronthatatlan. Nagyon köszönöm !

Új hozzászólás