Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
950 Ft
Menny.:db
Pecorino sajtkultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Pecorino sajtkultúra - Yobiotik - 5 db

950 Ft
kiszerelés:
Menny.:db

Pecorino kultúra, olasz házisajt kultúra.
Kicsi, kemény, pikáns :) - ez a pecorino. A parmezán és a grana kistestvére.
Rengeteg változatban készül Olaszország különböző régióiban. Elsősorban juhtejből, manapság már kecsketejből, tehéntejből is, vagy ezek keverékéből.
Tipikus farm-sajt, házisajt, emellett viszont az olasz sajtipar 6. legfontosabb sajtja a pecorino.

Pecorino sajt receptje

Rendelhető 104 db

Leírás

Kisebb méretű érlelt házisajtok - farm sajtok, elomló texturájú aromás sajtokhoz kecsketejből, juhtejből, vagy tehéntejből.
A 3 hónapon túl érő sajtok csípősen pikáns ízeit elsősorban a zsírok bomlása okozza. A rövidebb ideig érő sajtok is erőteljes aromákat nyernek a különleges baktérium összetételnek köszönhetően.
Ezt a sajtkultúrát ajánljuk még az érett mezofil sajtok készítőinek is.

Összetevői:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactococcus lactis subsp. lactis

- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Inulin (növényi rost)

- Baktérium hordozó anyag: laktóz

Eredetvédett fajtái:
Pecorino romano DOP
Pecorino toscano DOP
Pecorino siciliano DOP
Pecorino sardo DOP
Pecorino di filiano DOP
Pecorino crotonese DOP
Casard Marzu - szardíniai sajtkülönlegesség. Egy pecorino, amiben a sajtlégy lárvái is megtalálhatók.

Három különböző érlelési állapotban értékesítik a pecorinokat: fresco - 20-80 naposan, semistagionato - 3-6 hónapos érleléssel, stagionato - 6 hónapon túl.