Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Panni cotta torta

Panni cotta torta
A VILÁG LEGEGYSZERŰBB SAJTTORTÁJA. 
     

A világ legegyszerűbb sajttortája. Egyszerű, nem kell sütni, kevés alapanyag kell hozzá, mégis annyira krémes, annyira könnyed, és az ízek…, kavarognak, mint egy bársonyos szellő. 


 

Tésztához:

  • 1 csomag zabpelyhes keksz (215 g)
  • 2 kanál puha házivaj

Krémhez:

  • 500 gr ricotta
  • 500 gr sűrű görög joghurt
  • 2 kanál méz vagy cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve

Torta tetejére:

  • Friss vagy mirelitgyümölcs jó sok 

A zabpehelykekszet bontatlan csomagolásban elkezdem a merőkanál domború oldalával ütlegelni.
Na nem olyan erőszakosan, csak szépen szolidan, de annyira, hogy morzsalékosra törjön össze.
Mikor már érzem, hogy egészen homogén, por állagú, akkor egy jó nagy átmérőjű keverőtál felett óvatosan kibontom, és beleszórom.
Csak azért szoktam nagyobb tállal dolgozni, mert én a kistál felett kibontva, mindig sokat kiszórok a pultra. 
 
A zabpehelymorzsát összegyúrom a lágy vajjal, majd belesimítom a tortaforma aljába. 

A friss ricottát aprítógépbe dobom és jól megpörgetem, hogy krémesre keveredjen.
Hozzáadom a mézet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a vaníliás cukrot. Ezt egy fakanállal elkeverem.
Végül hozzáadom a görögjoghurtot is, és az egészet könnyedén átkeverem. Fantasztikus íze és állaga lesz a krémnek! Mindig megcsodálom 
  

Ezt a könnyű, habos krémet rápakolom a kekszes alapra, majd szépen el is simítom.

Ráborítok ½ kg mirelit málnát vagy ribizlit, ezt is eligazítom, hogy egyenletes legyen és szép.
Az egészet betolom a hűtőbe és fél napot, 1 napot hagyom, hogy kellemesen egybeérjen.