Panni sajt
Sajtos bolt

Oltóanyagok, baktérium kultúrák csomagolása

kapszula töltés

                  Minden csomagolási és cimkézési műveletet Judit végez, gondosan, ügyesen.

   Pár mondatban megosztjuk veletek, hogy mit, hogyan és miért kapszulázunk, csomagolunk üzemünkben, biatorbágyon.  
Kezdjük a miérttel: A tejipari színtenyészetek és oltó anyagok üzemek számára készülnek, 500-5000 liter tejhez csomagolva. A pár tíz....száz liter tejjel dolgozó házi sajtosoknak ez a mennyiség rettentő sok. Ráadásul a legtöbb sajt készítéséhez  többféle kultúra keveréke szükséges. Fontos szempont még az adagolás, ami kis mennyiségű tejhez szintén nehézkes. Sajtot készíteni lehet ugyan profi nyersanyagok nélkül, de magas szinvonalon nemigen. Pedig mindannyian szeretnénk a kevenc sajtjainkat saját izlésünk szerint, a lehető legjobban elkészíteni.
Ezért kialakítottunk egy csomagoló üzemecskét, ahol profi eszközökkel, kicsiben elvégezhető a kapszulázás, oltóanyagok kimérése stb. A kapszulák töltése gyógyszertári kapszulatöltő berendezéssel történik.
Jelenleg két nagy gyártó sajt és joghurt kultúráit kapszulázzuk, oltó anyagait pedig gyógyszertári üvegekbe mérjük ki. Folyamatosan dolgozunk olyan kultúra-keverékek létrehozásán, amelyek kiemelkedő minőséget eredményeznek egyes sajt féleségek készítésekor.  Ebben fontos partnereink: Lionel Guerin és Roland Perrin sajtmesterek, akik segítenek a legjobb keverési arány megtalálásában és pontos technológiai leírásokat készítenek minden keverékünkhöz.

Üzemünk sajt-joghurt-kefir készítésekor felhasználható élelmiszer-nyersanyagok csomagolására és gyártmány keverékek létrehozására szakosodott. Élelmiszer biztonsági tanácsadónk, és HACCP kézikönyvünk szerkesztője a DIATRA Mérnöki Iroda Kft