Leírás
A félreértések elkerülése érdekében: Ez egy növényi eredetű oltóenzim, állati eredetű tejek édes alvasztásához.
A növényi tejek baktériumos fermentálásához sajtkultúrák és joghurt kultúrák használhatók.
Növényi eredetű tejoltó kapszula rövidebb érlelésű sajtok készítéséhez, illetve a vegetáriánus sajtok készítőinek ajánlott.
Praktikus, mert hűtést nem igényel, és hosszan eltartható.
A növényi alapú oltóanyagot rhizomucor miehei gomba fermentációjával állítják elő.
Adagolása: 1 kapszula 10-20 liter tej beoltásához elegendő, a sajt típusától függően.
Használat előtt a kapszulát széthúzzuk, a benne lévő port tálkába kiöntve kevés langyos vízben feloldjuk. A feloldott oltót a tejhez keverjük a beoltási hőmérsékleten.
Összetétele: nátrium-klorid, mucorpepsin gomba emzim, inulin, casein peptone
Tárolása: száraz helyen, 20 C ° alatt