Leírás
Fedezd fel a növényi joghurt készítésének varázsát a Növényi Joghurt Mix segítségével! Új, saját fejlesztésű termékünkkel isteni finom, egészséges vegán joghurtot készíthetsz. Csak forró vízbe kell keverned a MIX-et, majd amikor visszahűlt joghurt kultúrával beoltani. Néhány óra múlva kóstolhatod a megalvadt, sűrű, krémes joghurtodat.
Mitől különleges A Növényi Joghurt Mix?
Alvadástól sűrűsödik
A MIX-ből készített tej nagyon hasonlóan fog megalvadni, mint egy állati tejes joghurt, mert kiválasztottuk a célnak leginkább megfelelő fava (lóbab) fehérjét.
Íz, krémesség és szájérzet
100%-os kókusz és rizstejport tartalmaz ami a gazdag, tejhez hasonló érzetet biztosít a szájban.
Inulin, prebiotikus rost
Az inulin, amely természetes édességet ad, táplálja a baktériumokat, ezáltal segíti azok szaporodását, és emellett prebiotikus rostként is funkcionál, így a joghurt nem csak finom, de rendkívül egészséges is.
Keverékünk segítségével bárki könnyedén készíthet alacsony kalóriatartalmú joghurtot, ami finom, kifogástalan állagú, pre és probiotikus, bélfórát támogató. Ráadásul költséghatékonyabb, hosszú eltarthatóságú, és adalékmentes. Kész formában akár 2 hétig is eláll, így mindig lesz otthon friss, ízletes joghurtod!
A teljes tasak 810 kcal-t tartalmaz, így egy 200 g-os kész joghurt 135 kcal-t tartalmaz, úgy hogy büntetlenül ehetjük akár reggelire, akár desszertnek a nap bármely pontján friss gyümölcsökkel, granolával, egy kis mézzel.
Elkészítése:
- Forralj fel 1 liter vizet
- 1 tasak teljes tartalmát szórd bele a forró vízbe, majd alaposan keverd el egy botmixer segítségével
- Szűrd le a keveréket egy szűrőzsák segítségével, hogy eltávolítsd a habot a tetejéről, és teljesen csomómentes joghurtot kapj.
- Hűtsd vissza az elkészült növényi tejet 42-44 °C és oltsd be 1 adag A4Y joghurt kultúrával
- Fermentáld 6 órán keresztül. Fontos, hogy a fermentálás teljes időtartama alatt 42-44 °C között legyen
- Ha letelt a fermentálás ideje, rakd be a hűtőbe, várd meg, hogy teljesen visszahűljön és már fogyaszthatod is! :)
Teljes receptet ide kattintva tudod megtekinteni.
Összetevők:
- Organikus rizs
- Fava bab
- Kókusz tej
- Inulin
- Tápióka liszt
- Tápióka maltodextrin
- Akácia rost
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia |
1700 kJ / 405 kcal |
Zsír | 14,1 g |
Ebből telített zsírsav | 12,8 g |
Szénhidrát | 45,3 g |
Cukor | 8,8 g |
Rost | 16,4 g |
Fehérje | 16,1 g |
Só | 0,1 g |