Panni sajt
Sajtos bolt

Rákóczi ordás

Recepttípus: 
Sajtos étel recept
Beküldő neve: 
Panni
Étel elkészítése: 

Hozzávalók:

Tészta :

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 75 dkg orda
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • friss vanília örlemény
  • házi sárgabaracklekvár

Hab:

  • 4 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor

A tészta mennyisége egy 24 cm átmérőjű formához vagy egy kisebb tepsihez elegendő.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és az összes hozzávalóval összegyúrjuk,  majd fél órát a hűtőbe pihentetjük. Mikor kivettük a hűtőből, lisztezett deszkán kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és 15 percig csak a tésztát sütjük. Akkor jó, ha a széle kezd már éppen barnulni.
A túrót alaposan összetörjük és el keverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, cukrot, reszelt citromhéjat, frissen őrölt vaníliát és alaposan kikeverjük.
Az enyhén megsütött tésztát megkenjük finom házi baracklekvárral, majd rásimítjuk a túrótölteléket és visszatesszük még 20 percre a sütőbe.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
Ha megsült kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, majd óvatosan a habot is rásimítjuk és visszatesszük a még forró sütőbe. 2 perc után kikapcsoljuk és a sütit hagyjuk még egy kicsit hűlni benne.

Jó étvágyat:)