Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.900 Ft
Menny.:db
Natúr joghurt ömlesztve 500 literhez
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Natúr joghurt ömlesztve 500 literhez

6.900 Ft
ömlesztett
Menny.:db
Rendelhető 32 db

Leírás

YoBiotik Natúr joghurt kultúra nagy mennyiségű probiotikus baktériummal. Kellemes, joghurtos íz és illat, kemény állag, szép textura. Bulgár típusú ízes joghurt készíthető vele, mert az eredeti Bulgaricus baktérium készíti a joghurtodat. Jótékony baktériumokban gazdag, nagyon egészséges. Enyhe utósavanyodás jellemző rá, ezért hosszan megőrzi kitűnő ízeit és állagát. Készíthetsz belőle gyümölcsös, müzlis, ivó, vagy görög típusú joghurtot is.

Összetevők: 
- streptococcus termophilus
- lactobacollus delbrueckii subs. Bulgaricus
- Bifidobacterium lactis HN019
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozó anyagai:
- maltodextrin
- szacharóz
- laktóz

Adagolása:
1 kapszula 5-10 liter tejhez elegendő. (5 liter tejjel sűrűbb, 10 liter tejjel hígabb joghurtot készíthetsz)

Tárolása:
+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)
Ha mélyűtőben tárolod, a felhasználás előtt 1 órával tedd szobahőmérsékletű helyre.

Joghurt készítése:
A házi nyers tejet óvatosan melegítsd fel 86-90 °C-ra. Majd vízfürdő segítségével hűtsd vissza 46-48 °C-ra. Közben, mikor melegszik a tejed, húzd szét a kapszulát, öntsd a tartalmát egy kisebb pohárba. Pici langyos vízzel keverd alaposan össze, hogy teljesen feloldódjon. Ha visszahűlt a tejed, keverd el benne a feloldott kultúrát. A bekultúrázott tejet tartsd 3,5 - 4 órán keresztül 46 °C-on. Az így készült joghurt illatos, ízes, enyhén savanykás. Ha szeretnéd, hogy jobban hasonlítson a boltban kapható, savanykásabb tónusú joghurthoz, akkor hagyd hosszabb ideig a dunsztban (5-6 óra). A dunsztolást végezheted jól szigetelt dobozokban (termodoboz), termoszokban, vagy hagyományos dunszttal is. Ha jó minőségű bolti tejet használsz, akkor már nem kell 86 °C-ra felmelegíteni a tejet, mert helyettünk ezt már megcsinálták. A recept többi része ugyanaz. Az elkészült joghurtot még legalább 6 órán át érleld tovább hűtőszekrényben, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.
Joghurtod hűtőben 2-3 hétig eláll. Készíthetsz belőle görög joghurtot, krémeket is. Ehhez a joghurtot sűrítened kell: csepegtesd ki belőle a savót úgy, hogy túrózsákba szeded, felakasztod és néhány órán át hagyod kicsepegni belőle a savót.