Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.650 Ft
1.450 Ft
Menny.:db
Natúr joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Natúr joghurt - kapszulás - 10 db

1.650 Ft
1.450 Ft
kiszerelés:
Menny.:db

YoBiotik natúr joghurt kultúra probiotikus házi joghurt készítéséhez.

10db kapszula 10 x 5 liter tej beoltásához.
1 liter tejhez adagolva itt találod
joghurt készítése házilag
PanKa joghurtsajt házilag

nagyobb kiszerelésben, ömlesztve itt találod

Rendelhető 81 db

Leírás

Bolgár típusú ízes, krémes, szilárd joghurt készülhet vele. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus. Enyhe utósavanyodás jellemző rá, ezért hosszan megőrzi kitűnő ízeit és állagát. Készíthetsz belőle gyümölcsös, müzlis, ivó, vagy görög krém joghurtot,  önteteteket is.

Összetevők:
inulin (prebiotikus növényi rost), laktóz (baktérium hordozó)
- streptococcus termophilus
- lactobacollus delbrueckii subs. Bulgaricus
- bifidobacterium lactis

Adagolása:
1 kapszula 5 liter tej beoltásához ajánlott.

Tárolása:
+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)
Ha mélyűtőben tárolod, a felhasználás előtt 1 órával tedd szobahőmérsékletű helyre.

Joghurt készítése:
A házi nyers tejet óvatosan melegítsd fel 86-90 °C-ra. Majd vízfürdő segítségével hűtsd vissza 46-48 °C-ra. Közben, mikor melegszik a tejed, húzd szét a kapszulát, öntsd a tartalmát egy kisebb pohárba. Pici langyos vízzel keverd alaposan össze, hogy teljesen feloldódjon. Ha visszahűlt a tejed, keverd el benne a feloldott kultúrát. A bekultúrázott tejet tartsd 3,5 - 4 órán keresztül 46 °C-on. Az így készült joghurt illatos, ízes, enyhén savanykás. Ha szeretnéd, hogy jobban hasonlítson a boltban kapható, savanykásabb tónusú joghurthoz, akkor hagyd hosszabb ideig a dunsztban (5-6 óra). A dunsztolást végezheted jól szigetelt dobozokban (termodoboz), termoszokban, vagy hagyományos dunszttal is. Ha jó minőségű bolti tejet használsz, akkor már nem kell 86 °C-ra felmelegíteni a tejet, mert helyettünk ezt már megcsinálták. A recept többi része ugyanaz. Az elkészült joghurtot még legalább 6 órán át érleld tovább hűtőszekrényben, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.
Joghurtod hűtőben 2-3 hétig eláll. Készíthetsz belőle görög joghurtot, krémeket is. Ehhez a joghurtot sűrítened kell: csepegtesd ki belőle a savót úgy, hogy
túrózsákba szeded, felakasztod és néhány órán át hagyod kicsepegni.