Leírás
Felhasználási javaslat:
2 g lizozim / 100 liter tej
A lizozim port kevés hideg vízben (csapvízben) felhasználás előtt el kell keverni.
A sajttejbe az oltóenzim előtt néhány perccel alaposan elkeverni.
Az alvadással egyidőben a lizozim elektrosztatikusan kötődik a kazein molekulákhoz, ezért az alvadék és a savó elválasztása után az aktív enzim több mint 90% -a az alvadékban marad.
Állapot: por
oldhatóság: optimális (hideg vízben)
szín: fehér
aktivitás: legalább 35000 FIP/mg
enzim tisztaság: legalább 95%
Allergén anyag: tojásból készült
Olvass bővebben a puffadásokról és más sajthibákról
A lizozim akkor kezdi elpusztítani a Clostridia spórákat, amikor a sajtkorong közepén anaerob körülmények alakulnak ki, a Clostridium tyrobutyricum szennyező spórái lassan szaporodni kezdenek. A tejbe juttatott lizozim, amely az alvadékon maradt, lebontja a Chlostridium sejtfalát. Ez a tulajdonsága az érlelés végéig megmarad.