Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.300 Ft
Menny.:db
Lizozim enzim por
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

lizozim enzim grammos kiszerelésben - 10 gramm

1.300 Ft
grammos
Menny.:db
Rendelhető 101 db

Leírás

Teljes aktivitásását megőrzi: 2023 február
95%-os tisztaságú Lizozim (lysozyme) enzim por, élelmiszeripari felhasználásra.

Hideg vízben könnyen oldható, fehér színű aktív enzim.
A lizozim a természetben sűrűn előfordul, gazdaságosan tojásfehérjéből nyerhető ki.
A közép- és hosszú érlelésű sajtokban a vajsavas vagy késői puffadásért felelős clostridium sejtfalát bontva akadályozza annak szaporodását.
Tárolási körülmények: 2-30°C között, száraz, hűvös helyen
kisebb, kapszulás kiszerelés itt

Felhasználási javaslat:
2gr. lizozim / 100 liter tej
A lizozim port kevés hideg vízben (csapvízben) felhasználás előtt el kell keverni.
A sajttejbe az oltóenzim előtt néhány perccel alaposan elkeverni.
Az alvadással egyidőben a lizozim elektrosztatikusan kötődik a kazein molekulákhoz, ezért az alvadék és a savó elválasztása után az aktív enzim több mint 90% -a az alvadékban marad.

Állapot: por
oldhatóság: optimális (hideg vízben)
szín: fehér
aktivitás: legalább 35000 FIP/mg
enzim tisztaság: legalább 95%
Allergén anyag: tojásból készült

A lizozim akkor kezdi elpusztítani a Clostridia spórákat, amikor a sajtkorong közepén anaerob körülmények alakulnak ki, a Clostridium tyrobutyricum szennyező spórái lassan szaporodni kezdenek. A tejbe juttatott lizozim, amely az alvadékon maradt, lebontja a Chlostridium sejtfalát. Ez a tulajdonsága az érelés végéig megmarad.
kiszerelések:
10 gramm / 500 liter tejhez
20 gramm / 1000 literhez
40 gramm / 2000 literhez
100 gramm / 5000 literhez
500 gramm / 25000 literhez
Olvass bővebben a puffadásokról és más sajthibákról