Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.150 Ft
Menny.:db
lizozim enzim kapszulázva
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

lizozim enzim - kapszulázva 10 db

1.150 Ft
kiszerelés:
Menny.:db

Teljes aktivitásását megőrzi: 2023 július

kapszulázva, 10 liter tejhez / kapszula
grammos kiszerelésben itt

95%-os tisztaságú Lizozim (lysozyme) enzim por, élelmiszeripari felhasználásra.

Hideg vízben könnyen oldható, fehér színű aktív enzim.
A lizozim a természetben sűrűn előfordul, gazdaságosan tojásfehérjéből nyerhető ki.
A közép- és hosszú érlelésű sajtokban a vajsavas vagy késői puffadásért felelős Clostridium sejtfalát bontva akadályozza annak szaporodását.
Tárolási körülmények: 2-30°C között, száraz, hűvös helye
n.

Rendelhető 109 db

Leírás

Felhasználási javaslat:
2 g lizozim / 100 liter tej
A lizozim port kevés hideg vízben (csapvízben) felhasználás előtt el kell keverni.
A sajttejbe az oltóenzim előtt néhány perccel alaposan elkeverni.
Az alvadással egyidőben a lizozim elektrosztatikusan kötődik a kazein molekulákhoz, ezért az alvadék és a savó elválasztása után az aktív enzim több mint 90% -a az alvadékban marad.

Állapot: por
oldhatóság: optimális (hideg vízben)
szín: fehér
aktivitás: legalább 35000 FIP/mg
enzim tisztaság: legalább 95%
Allergén anyag: tojásból készült

Olvass bővebben a puffadásokról és más sajthibákról

A lizozim akkor kezdi elpusztítani a Clostridia spórákat, amikor a sajtkorong közepén anaerob körülmények alakulnak ki, a Clostridium tyrobutyricum szennyező spórái lassan szaporodni kezdenek. A tejbe juttatott lizozim, amely az alvadékon maradt, lebontja a Clostridium sejtfalát. Ez a tulajdonsága az érelés végéig megmarad.

Válaszd kedvezményes csomagajánlatainkat

10.270 Ft
8.731 Ft
15% Kedvezmény:
trappista sajtkészítő csomag online tanfolyamhoz
4.540 Ft
3.861 Ft
15% Kedvezmény: