Jump to navigation

Címlap
  Boldogok a sajtkészítők!

 

  • Tanfolyamok
  • Receptek
  • Hasznos-érdekes
    • Események
      • VI. Sajtmustra
    • Sajtócikk
    • Érdekességek
    • Baráti oldalak
    • Csomagoló üzemünk
    • Joghurt és kefir
    • Keménysajtok készítése
    • Letöltések
    • Sajtok préselése
  • Kapcsolat
  • Vásárlás
    • Vásárlás
    • ÁSZF
    • Adataid kezelése
    • Garancia
    • Vásárlás menete
  • Letöltések
  • Belépés
  • Kenyérsütés
  • Sajtkészítés
2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

Letöltések

Jelenlegi hely

  1. Címlap ›
  2. Hasznos érdekes

 

sajtkészítési receptek:
Friss gomolya, fűszeres sajtok készítése ›››
Parenyica sajt készítése ›››
Halloumi készítése (ciprusi-görög grill sajt) ›››
Kék penésszel érő sajt készítése (Márványsajt, Roquefort) ›››
Gomolya túró készítése ›››
Camembert sajt készítése ›››
Cheddar sajt készítése ›››

Sajtkészítés - sajtgyártás
Csiszár József: A kőkolonctól a présig (sajtok préseléséről, Tejgazdaság újságban megjelent 1943-ban)

 

Kosár

A kosár üres.

Termékek

  • Ajándék ötletek
  • Könyvek
  • Újdonságok
  • Alapanyagok
    • Joghurt és kefir kultúrák
    • Kenyérkovász
    • Tejoltó enzimek
    • Sajtkultúrák
    • Sajtbevonók
    • Segédanyagok
  • Eszközök
    • Sajtformák
      • 1-2kg-os sajtformák
      • 1kg alatti formák
      • 2,1-6kg-os sajtformák
      • 6kg feletti formák
      • Gouda formák
      • Különleges sajtformák
      • Lágysajt formák
      • Pasta filata
      • Sajtkáva-sajtgyűrű
      • préslapok
    • Sajtkések
    • Vörösréz sajtüst
    • Sajtkendők, érlelő hálók
    • Alvadékkeverők
    • Kannák
    • Sajthárfák
    • Sajtprések
    • Mérőeszközök
      • Hőmérők, páratartalom mérők
      • Mérlegek
      • Sótartalom mérő
      • pH mérők
    • Fazekak
    • GN edények
    • Asztal-kád
    • Érlelő - érlelés
  • Sajtkészítő csomagok
  • Kiegészítők

Tudástár

  • Sajtkészítés
  • Receptek
  • Sajtműhelyem
  • Külföldi sajtok
  • Magyar sajtok
  • Sajt és bor
  • Sajtos kezdetek
  • Szeletelés
  • Tárolás
  • Letöltések

Belépés

  • regisztráció
  • Új jelszó igénylése

Caps Lock aktív

Bolt nyitva

nyitvatartás

üzenőfal

üzenet küldése

Szia Panni! Hogyan lehet házilag megoldani a 15 °C fokos érlelési hőmérsékletet? Télen még rendben van, de pl. augusztusban?
Péter
Kedves Liliána! 600 gr liszthez kell 1 mérőkanál kovászkultúra. 1 kg liszthez, két kanál kultúra bőven elég.
Panni
Kedves Panni! Érdeklődni szeretnék, hogy a kenyérkovász kultúrából mennyi szükséges 1 kg liszthez? 2 merőkanállal elegendő vagy inkább 2.5 merőkanál legyen?
Rácz-Mata Liliána
Szia Ildi! Ha levágod a kérgét, a többi jó lehet! De az a valószínűbb, hogy a száradás miatt sárgás, ami pedig fogyasztható.
Panni
Szia Feri! Nincsen nekem, de én kipróbálnám úgy, hogy a tejbe teszem és úgy, hogy az alvadékhoz teszem. Biztos mindkettő finom.
Panni
Kedves Panni! Köszönöm a válaszodat. Amennyiben penész kapta el, akkor csak vágjam le a sárga részt és ehető a többi? Vagy honnan tudom, hogy penészes?
Ildi
Szia Panni. Esetleg lenne pesztós sajt recepted ? Ha igen el tudnád küldeni email, ben ? Most kóstoltam 1 et és isteni :) szeretnék csinálni. Köszi.
Feri9151
Drága Ildi! Lehet a száradástól sárguló, vagy valami penész elkapta. Így nehéz ezt megmondani.
Panni
Kedves Panni!A keddi tanfolyamon voltam és olyan kérdésem lenne,hogy a gomolya sajt az első napját éli a sófürdő után,az egyik oldala picit sárga lett.Mitől van
Ildi
Kedves Dóra! A sózási idő alatt.
Panni

további üzenetek

Copyright 2018 Budapest - hazisajtkeszites.hu - All Rights Reserved

Drupal weboldal fejelsztés

  • Impresszum
  • Jogi nyilatkozat