Leírás
Számtalan lehetséges felhasználás, például:
- Add hozzá turmixokhoz, hogy fokozd az ízt és az állagot
- Cseréld le tejszínt főzés közben (kiválóan illik vegán curryhez, pörköltekhez, krémlevesekhez)
- Kávéhoz tej helyett
- Készíts házi növényi alapú joghurtokat és kefirt
- Add hozzá süteményekhez, fagylaltokhoz
Tulajdonságok:
- Vegán
- 100%-ban természetes
- Tartósítószer mestes
- Tiszta kesudió íz
- Szabályozható sűrűség
- Fehér / világossárga szín
- Jó alternatíva a tehéntej helyettesítésére
Az A4Y joghurt kultúránk és a Natúr joghurt kultúránk egyaránt laktózmentes, és ezzel a termékkel együtt használhatók növényi alapú joghurtokhoz!
Egyszerű növényi joghurt recept:
Hozzávalók:
- 50 g kesuital por
- 40 g fava fehérje
- 1 mérőkanál A4Y joghurt kultúra vagy Natúr joghurt kultúra
- 1 teáskanál méz vagy cukor (tápanyag a baktériumok számára)
- 1 liter víz
- Keverd össze a kesuital port, a faba fehérjét, a mézet és a meleg vizet
- Alaposan keverd össze (turmixszal, botmixszerrel, habverővel, stb...)
- Melegítsd fel 92-98 °C-ra
- Hűtsd vissza 43 °C-ra
- Adj hozzá a joghurtkultúrát
- Tartsd ezen a hőmérsékleten 6-8 órán keresztül (használj fermentáló gépet, termoszt, vízfürdőt, vagy bármit, ami segít a hőmérséklet tartásában)
- Tedd a hűtőbe egy éjszakára
Ha inkább a savanykásabb joghurtokat szeretsz, akkor az A4Y joghurtkultúrát, ha inkább az édesebb, semlegesebb joghurtokat, akkor a Natúr joghurtkultúrát válaszd.
Összetevők:
- 96% kesudió
- 4% inulin (prebiotikus növényi rost)
A kesuital por friss kesudió magjából készül porlasztva szárítás technológiával.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.